Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Olomoucký útočník Hubník odchází do Legie Varšava

Olomouc - Útočník fotbalové reprezentace a nejlepší střelec podzimní části první ligy Michal Hubník odchází z Olomouce a míří do Legie Varšava. V aktuálně třetím týmu polské nejvyšší soutěže bude hostovat, součástí dohody je i opce na případný přestup. "K přestupu mě nikdo nemusel přesvědčovat. Legia je velký klub a rád bych mu pomohl k titulu a účasti v evropských pohárech. Když jsem viděl záběry plného stadionu se skvělými fanoušky, nebylo se nad čím rozmýšlet," řekl Hubník.

Šestadvacetiletý Hubník měl podle šéfa Sigmy Josefa Lébra příslib, že v případě zajímavé zahraniční nabídky bude moci hanácký klub opustit. Urostlý forvard, který celou profesionální kariéru strávil v Olomouci, má za sebou nejlepší půlrok kariéry. Na podzim v nejvyšší soutěži v sedmnácti zápasech nastřílel dvanáct branek a před jarním finišem je na čele tabulky kanonýrů.

V listopadu si během přípravného utkání v Dánsku odbyl debut v reprezentaci a minulý týden při další přípravě v Chorvatsku se v národním týmu sešel i se svým o rok mladším bratrem Romanem, obráncem Herthy Berlín.

Michal Hubník dnes ve Varšavě absolvoval lékařské testy, po nich se svým novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu o hostování s opcí. "Jednání byla rychlá, všechno trvalo jen několik hodin. V Čechách jsem byl už dlouho a chtěl si vyzkoušet i zahraniční angažmá. Beru to jako krok vpřed v mé kariéře. Kdybych se měl něčeho bát, tak sem nejdu," uvedl Hubník. "A když budu dál dávat branky, tak si udržím pozornost i u trenérů reprezentace," věřil rodák z valašského Halenkova.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Michala Hubníka
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články