Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Tottenham vymýšlí plán na AC, Valencie vyzve Schalke

Praha - Fotbalová Liga mistrů se probírá ze zimního spánku. Dnes v ní odstartují vyřazovací boje, do nichž se probojovalo nejlepších šestnáct týmů. Úvodní jarní zápasy obstarají duely AC Milán s Tottenhamem Hotspur a Valencie s Schalke 04. Ve středu je na programu velký šlágr mezi Arsenalem a Barcelonou a duel AS Řím se Šachtarem Doněck, příští týden ukončí první část osmifinále zbývající čtyři zápasy. Přímý přenos utkání AC Milan - Tottenham sledujte od 20:45 na webu ct4sport.cz nebo na Čtyřce.

AC Milán, v jehož kádru čeká na větší šanci český bek Marek Jankulovski, přivítá Tottenham jako lídr italské Serie A. V ní se v sobotu blýskl jasnou výhrou 4:0 nad Parmou a poprvé od roku 2004 touží uchvátit titul.

Hosté z Londýna zase poprvé zažijí, jak chutná atmosféra play off Ligy mistrů, ale trenér Harry Redknapp musí hodně přemýšlet, jak zacelí velké mezery v sestavě "Kohoutů". Zraněné lýtko vyřadilo tvůrce hry Rafaela van der Vaarta, další záložník Luka Modrič teprve začíná lehce trénovat po operaci slepého střeva a problémy se zády nedovolí nastoupit ani levému bekovi nebo záložníkovi Garethu Baleovi.

Milánští proti Parmě po dvou předchozích remízách konečně zabrali, ovšem proti Tottenhamu nemůžou použít hned tři hráče, kteří se na výhře podíleli. Zimní posily Mark van Bommel, Urby Emanuelson a Antonio Cassano totiž na jaře budou Ligu mistrů sledovat jen z tribuny, protože na podzim hráli pohárové zápasy ve svých bývalých klubech.


Druhý souboj mezi Valencií a Schalke znamená hlavně velký návrat útočníka hostujícího týmu Raúla do rodného Španělska poprvé od loňského léta, kdy zamířil z Realu Madrid do německé ligy. Raúl by teď rád navázal na svých 12 branek, které na valencijském stadionu Mestalla vstřelil ještě za "Bílý balet".



Valencie ale má v Lize mistrů skvělou bilanci. Dvojnásobní poražení finalisté v soutěži vyhráli sedm z posledních osmi zápasů a věří si i na Schalke; šestkrát ze sedmi duelů vyhráli od Nového roku i ve španělské lize. To je nejlepší povánoční série Valencie od sezony 1949/50 a potvrzuje pověst nejbližšího pronásledovatele Barcelony a Realu.

Valencie spoléhá na uzdraveného kanonýra Juana Matu, jehož v posledních týdnech sužovaly problémy s kotníkem. To má být ta pravá vzpruha pro tým, který je ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů po čtyřech letech.

Je nám líto, video expirovalo.
LM se dostává do další fáze
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články