Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta odletěla do Dubaje bez zraněného Kladrubského

Praha - Fotbalisté Sparty Praha odcestovali na turnaj do Dubaje bez Jiřího Kladrubského, který si na pondělním tréninku poranil kotník a čeká ho několikatýdenní pauza. Trenér Jozef Chovanec vzal na osmidenní pobyt do Emirátů 27 hráčů. Sparťané zahájili příjemnější část zimní přípravy na jarní sezonu, kterou zahájí 17. února vstupem do vyřazovací části Evropské ligy domácím zápasem proti Liverpoolu. V Dubaji čekají českého mistra nejen tři zápasy v turnaji nazvaném MatchWorld Cup, ale také další tréninky.

S týmem bude i Ondřej Švejdík, který stejně jako Martin Abena přišel na začátku přípravy na testy. Kamerunec už má smlouvu na roční hostování, v zápasech si může angažmá vybojovat i Švejdík.

Pomoci mu může rozšířená marodka v letenském klubu. Vedle Ladislava Krejčího, který léčí zlomené zánártní kůstky z nedávného halového turnaje, je na několik týdnů mimo i Kladrubský, jenž nastupuje na postu defenzivního záložníka, kde ho mohou případně zastoupit právě Abena, Švejdík, další nováček v týmu Tomáš Zápotočný, či Luboš Hušek, který se vrací po dlouhé absenci.

Kladrubský bude v pohárovém dvojzápase s Liverpoolem chybět, ale věří, že se dá dohromady alespoň na zbytek jara. "Pokud půjde vše podle předpokladů, do ligy bych mohl být v pořádku. Je to škoda, přijdu o většinu přípravy," litoval Kladrubský.

Spartu čeká první zápas na turnaj ve čtvrtek od 16:00 proti íránskému klubu Persepolis FC. V sobotu se střetne se Zenitem Petrohrad a v posledním utkání o umístění s dalším soupeřem podle vývoje turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články