Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Roberto Carlos se trefil přímo z rohu

Rio de Janeiro - Sezona brazilské ligy Paulista státu Sao Paulo začala parádním gólem v podání veterána Roberta Carlose. Bývalý nejlepší levý obránce světa skóroval přímo z rohového kopu. Míč přitom nenacentroval na zadní tyč, jak bývá u gólů z této standardní situace obvyklé, ale nasměroval jej střelou zevním nártem na přední tyč. Pomohl tak svému Corinthians k vítězství 2:0 nad Portuguesou.

Sedmatřicetiletý Carlos, který oblékal dresy Interu Milán, Realu Madrid či Fenerbahce nejprve zatáhl míč po levé straně a stříleným centrem vybojoval roh. Sám jej rozehrál a k překvapení všech na stadionu poslal míč přímo do branky. Výrazně mu pomohl i spoluhráč, který v době rozehrávky vyběhl zpoza branky, míč přeskočil a zmátl nekoncentrovaného brankáře Wevertona, který z postavení před hranicí malého vápna už nestačil zareagovat.

"Viděl jsem, že brankář ještě mluví s obránci a nedává pozor, tak jsem to zkusil poslat přímo na branku," popsal situaci Roberto Carlos, který si tak připsal "olympijský gól", jak se v Jižní Americe trefě přímo z rohu říká. "Mám za sebou dlouhou kariéru, ale olympijský gól jsem dal až dnes. Trvalo to hodně dlouho," dodal.

Svůj kuriózní gól oslavil s další brazilskou legendou Ronaldem, který se po zranění již vrací do formy a na hřišti strávil s kapitánskou páskou celé utkání. Za poražené nastoupil klubový prezident Rivaldo, který je spolu s Ronaldem a Robertem Carlosem mistrem světa z roku 2002.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články