Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň chce Filla a Trappa, Slavia láká útočníka Chigoua

Plzeň - Vedení fotbalistů Viktorie Plzeň na startu zimní přípravy potvrdilo, že by v přestupním termínu chtělo přilákat do týmu dva bývalé hráče západočeského klubu. Z norského Stavangeru vábí Martina Filla a jedná také s Petrem Trappem, který dal na konci loňského roku výpověď ve Slavii Praha, sdělil sportovní ředitel prvního týmu ligové tabulky František Mysliveček. Západočeši vstoupili do přípravy prvním tréninkem v pondělí, ale na něm ještě obě případné posily chyběly.

"Máme zájem v obou případech a byli bychom rádi, aby k dohodě došlo co nejdříve, aby mohli absolvovat přípravu u nás," uvedl Mysliveček. Odmítl naopak spekulace, že by se klub snažil kontaktovat Tomáše Zápotočného, kterého by ráda z Besiktase Istanbul nalákala také Sparta. Podle všeho také definitivně padla možnost, že by do Štruncových sadů přišel někdejší reprezentační útočník Václav Svěrkoš. "Byl v okruhu hráčů, o nichž jsme uvažovali, ale Vašek má asi jiné představy," řekl Mysliveček.

Trenér Pavel Vrba naznačil, že jeho někdejší ostravský svěřenec příliš nejevil snahu obléct plzeňský dres. "Chceme jít do budoucna vždy cestou přivést hráče, kteří mají absolutní zájem o náš klub, ale když opadá, tak se do toho nehrneme," uvedl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia na startu přípravy

Jedinou novou tváří je zatím brankář Dominik Rodinger, kterého klub testuje. Do Brna odešel na půlroční hostování Lukáš Krbeček. "My jsme mu chtěli umožnit, aby mohl co nejvíce chytat, a Brno mělo velký zájem. My půjdeme do jara s dvojicí Pavlík-Ticháček. Pavlíkovo hostování z Kladna jsme proměnili v přestup," dodal sportovní ředitel.

Ligový lídr má přípravu rozdělenou na čtyři bloky: v prvním nabírání kondice v domácím prostředí, součástí druhého budou čtyři přípravné zápasy na umělém trávníku a pak dvě herní soustředění v zahraničí - turnaj ve španělském Alicante a přípravné duely na Kypru. "Ve Španělsku dostanou všichni hráči stejnou šanci, na Kypru už budeme pilovat ideální sestavu pro jarní start," vysvětlil Vrba, který letos odmítl s týmem startovat v Tipsport lize.

Slávisté usilují o Kamerunce z Dukly

Fotbalová Slavia na startu zimní přípravy potvrdila, že usiluje minimálně o jednoho útočníka. V hledáčku vršovického klubu je český hráč působící v zahraničí a také Kamerunec Dani Chigou, který se stal na podzim v dresu pražské Dukly druhým nejlepším střelcem druhé nejvyšší soutěže. "Sledovali jsme ho už dřív. V Dukle prokazoval, že je gólový hráč. Dal docela dost gólů a my věříme, že je to ten typ, který by nám pomohl," řekl trenér Michal Petrouš. Vedení druholigové Dukly se přesunu do Edenu nebrání. "Věříme, že jednání dopadnou a Chigou s námi odjede na soustředění. Určitě je to typ útočníka, který by nám pomohl," dodal Petrouš.

Vedle něj mají slávisté vyhlédnuté i další útočníky. "Máme vytipovaná přibližně tři čtyři jména. Vedle Chigoua jde o Čecha, který působí v zahraničí," uvedl Petrouš. Podle něj se může stát, že Pražany nakonec posílí oba hráči. "Obojí je padesát na padesát. Co mám zprávy, šlo by spíš vzhledem k finanční situaci asi o hostování," řekl Petrouš.

Fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Hlavní zprávy

Nejčtenější články