Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kucka a Wilfried ve středu zájmu. Zatím ale stále zůstávají ve Spartě

Praha - V přestávce Gambrinus ligy se ve fotbalovém zákulisí stále častěji spekuluje o možném odchodu dvou zahraničních opor Sparty - Bonyho Wilfrieda, útočníka z Pobřeží slonoviny, a slovenského záložníka Juraje Kucky. Právě třiadvacetiletý hráč patřil k nejdůležitějším článkům sparťanské sestavy. Góly do jablonecké a olomoucké sítě znamenaly vždy tři body a trefa v Palermu zajistila Spartě postup do jarní části Evropské ligy. Podle zahraničních médií po něm nejvíce touží italská čtveřice Janov, Palermo, Parma a Neapol. Na Wilfrieda se upřel turecký Buzaspor, ale žádná aktuální jednání na Letné momentálně neprobíhají.

"Konkrétních nabídek je skutečně minimum, jednání v konkrétní rovině budou probíhat až na začátku příštího týdne," upozornil personální ředitel týmu AC Sparta Praha Jakub Otava.

Podle Kuckova agenta Emila Kovaroviče bude o případném přestupu do Janova rozhodnuto v brzké době, nejpozději začátkem ledna. Jednání potvrdil i prezident Janova Preziosi. "Kucka se mi opravdu líbí. Budeme jednat," citovala Preciosiho italská média. Nevyloučil ani možnost, že by se o Kucku ucházel společně s Palermem, které rovněž patří mezi zájemce o služby slovenského reprezentanta. Oba kluby by si pak práva na hráče rozdělily, což není v Itálii nijak výjimečné. "Je možné, že nabídku podáme s Palermem," potvrdil šéf jedenáctého celku italské ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta o přestupech zatím nejedná

Sparta prý nechce Kucku ani útočníka Bonyho Wilfrieda prodat za každou cenu. Jakýkoliv odchod by totiž znamenal pro Spartu citelné oslabení. Letenské čeká na jaře boj o titul a 17. února první zápas v Evropské lize proti Liverpoolu. "Jedním z našich cílů je sestavení silného mužstva i pro jarní část sezony, proto není naší snahou Kucku či Wilfrieda prodat. Nicméně, pokud přijde nabídka, která bude zajímavá nejen pro klub, ale i pro hráče samotného, nebudeme případnému přestupu bránit," uvedl na klubovém webu Otava.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články