Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bitvu velikánů zvládl lépe Manchester a jde do čela tabulky

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United zvítězili ve šlágru 17. kola anglické ligy nad dosavadním lídrem Arsenalem 1:0 a vrátili se do čela tabulky. O jediný gól domácích se postaral v 41. minutě Pak Či-song, po změně stran navíc Wayne Rooney neproměnil penaltu. Manchester zůstává v Premier League neporažen od dubna, kdy ještě v rámci minulého soutěžního ročníku prohrál s Chelsea.

Proti druhému londýnskému velkoklubu byl od prvních minut mírně aktivnější v ofenzivě, radost mu ale přinesla až hlavička korejského reprezentanta, na kterou nedosáhl dvacetiletý polský brankář Wojciech Szczesny.

Ten dostal v ligovém zápase příležitost poprvé v sezoně a zaměstnávali ho především Rooney s Nanim. Na druhé straně hřiště se až do 64. minuty snažil vymyslet gólovou akci kapitán Tomáš Rosický, poté přepustil místo Cesku Fábregasovi.

Definitivní úder mohli zasadit domácí svému soupeři v 73. minutě po ruce Clichyho, Rooney ale jen potvrdil své střelecké trápení. Elitní kanonýr nedal gól v nejvyšší soutěži od srpna, nyní zamířil ze značky pokutového kopu vysoko nad. Arsenal si však žádnou výraznou šanci nevytvořil a z Old Trafford odjel s prázdnou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články