Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sparta odcestuje pro postupovou definitivu i s Matějovským

Praha - Sparťanští fotbalisté odcestují ve středu k utkání Evropské ligy do Palerma i s Markem Matějovským, který se před třemi týdny podrobil operaci třísel. Na palubě leteckého speciálu bude 22 hráčů, jejichž největším přáním bude ve čtvrtečním duelu na půdě sicilského klubu neprohrát a zajistit si tak postup do jarní vyřazovací fáze soutěže. Sparťanům stačí v Palermu získat bod a k přípravě na utkání měli na rozdíl předchozích pohárových vystoupení dostatek času. Jenže nakonec s jedenáctidenním odstupem po posledním ligovém duelu s Českými Budějovicemi zcela spokojeni nebyli.

"Jednak je lepší udržet se v zápasovém rytmu, a navíc nám nepřeje počasí. Od počátku týdne jsme museli vzít zavděk tréninkem v hale s umělým povrchem našeho tréninkového centra na Strahově," vysvětlil sparťanský manažer a trenér Jozef Chovanec.

Přestože před cestou do Itálie nepanuje na Letné skepse, Chovanec si je dobře vědom, že Sparta na Palermo narazí v jeho lepším rozpoložení. "Na počátku podzimu jsem slyšel hlasy, jak lehkého italského soupeře máme. Jenže poslední ligové zápasy ukázaly jeho pravou sílu," připomněl letenský šéf, že Palermo je po třech výhrách v řadě už na pátém místě tabulky Serie A.


Hráči si ale stačili alespoň po třicetizápasové podzimní porci trochu odpočinout a znovu zmobilizovat kádr, který má Chovanec k dispozici. Až na dlouhodobě zraněného Luboše Huška totiž letí takřka všichni fotbalisté včetně Libora Sionka, který v posledních dnech léčil virózu, ale i Marka Matějovského, jenž se po ligovém duelu s Ústí nad Labem podrobil operačnímu zákroku v oblasti třísel.

Ve čtvrtek by tým rád navázal na předchozí zápasy v soutěži a na rozdíl od loňska postupové plány dotáhl. "Postup je stále ještě snem a jeho naplnění by bylo velkým úspěchem. Ale ještě nás čekají dvě utkání proti největším favoritům naší skupiny, musíme se mít na pozoru," řekl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta trénovala na Palermo
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články