Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bílek: O Horváthovi neuvažuji, na mezinárodní fotbal už nestačí

Praha - Trenér českých fotbalistů Michal Bílek neuvažuje o tom, že by do reprezentace povolal plzeňského špílmachra a jednoho z nejlepších ligových záložníků Pavla Horvátha. Pětatřicetiletý středopolař Viktorie má podle kouče národního týmu skvělé fotbalové myšlení, ale na mezinárodní úroveň už by rychlostně nestačil. "Pavel je výborný fotbalista, takových hráčů jako on je u nás málo. Ovšem myslím, že na mezinárodní fotbal by už Pavel v této chvíli pohybově nestačil," řekl Bílek.

Horváth je lídrem plzeňských fotbalistů, kteří ovládli ligový podzim a vedou tabulku o čtyři body před pražskou Spartou. Kapitán Viktorie vstřelil v ročníku zatím pět gólů a platný je především při zahrávání standardních situací.

Podle Bílka by však současnému národnímu týmu už příliš nepomohl. Velký rozdíl v rychlosti prý viděl už před třemi lety, kdy ještě vedl Spartu a Letenští s Horváthem v týmu marně usilovali proti favorizovanému Arsenalu o postup do Ligy mistrů. 

"Je pravda, že třeba proti Litvě jsme zahrávali hodně standardek a tam by se asi Pavel uplatnil. Ale když vezmu ty zápasy proti Arsenalu, tam jsem viděl v pohybu velký rozdíl. O jeho povolání proto neuvažuji," vyloučil Bílek možný reprezentační comeback ostříleného záložníka. Horváth odehrál za národní tým 19 utkání, ale naposledy oblékl český dres už před více než osmi lety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články