Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Haška těší zvedající se reprezentace i ofenzivnější liga

Praha - Zvedající se národní tým, výborné výkony jednadvacítky i ofenzivnější styl domácí ligové soutěže těší na konci podzimní sezony předsedu fotbalového svazu Ivana Haška. Ke spokojenosti prý však má daleko. V kvalifikaci ME si představoval zisk devíti bodů, v klubovém fotbalu mu zase chybí větší účast českých týmů v evropských pohárech. Mrzí ho i brzké odchody mladých talentovaných hráčů.

Český fotbal je vždy hodnocen podle reprezentace, která má za sebou těžké období. Proto byl Hašek spokojen především s duelem proti Skotsku. "Nepamatuju, že bychom někdy tak výrazně Skoty přehráli. A to jsem už těch vzájemných utkání viděl hodně," připomněl svazový šéf na dnešním pražském setkání s novináři výkon mužstva v zápasu, který skončil těsnou výhrou 1:0.

Připomněl však, že je třeba brát v potaz sílu současného celku. "Máme tři čtyři hráče, kteří hrají pravidelně ve velkých klubech. A když je zraněn Baroš, nemáme žádného pravidelně hrajícího útočníka," naznačil Hašek, že jeho nástupce Michal Bílek nemá zrovna jednoduchou roli. Přesto věří, že i s těmito problémy má reprezentace reálnou naději postoupit na ME.

Ještě větší radost mu dělají výkony jednadvacítky. "Ten tým ještě určitě neřekl poslední slovo. Naším přáním je účast na olympiádě," vyzdvihl práci, kterou s týmem odvádí trenér Jakub Dovalil.

Olomouc a Plzeň vnesly nový vítr

Haška těší i vzrůstající atraktivita ligové soutěže. "Jsem rád, že padá více gólů, nový vítr vnesly Olomouc a Plzeň, v závěru se díky ustálenější sestavě zvedla i Sparta. V jejím případě je vidět velký tlak na okamžité výsledky, i proto musí stále hledat nadějné zahraniční posily. Ať to je jakkoliv, Sparta bude stále silná a jediná dělá body do koeficientu," připomněl Hašek.

Stejně jako řadě expertů i jemu vadí především to, že v české lize nevyrůstají talentovaní hráči, příliš brzy fotbalisté mizí v zahraničí. "Je špatné, když mladí hráči předčasně odcházejí. Někdy jako třeba v případě Kozáka se jim podaří po pár letech prorazit, ale jsou to výjimky. To by musely být obrovské talenty typu Rosického," poznamenal svazový šéf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články