Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hapal o prohře Žiliny: Takovou šanci už možná kluci mít nebudou

Londýn – Fotbalisté Žiliny byli krůček od senzace. Po prohře 1:2 na Stamford Chelsea s věhlasnou Chelsea však zbylo jen hořké zklamání. Trenér slovenského celku Pavel Hapal připustil, že Chelsea měla dost šancí na větší výhru, ale současně je přesvědčen, že jeho tým měl blízko k úspěchu. Skleslí z prohry po gólu, který dostali pět minut před koncem, byli také hráči slovenského mistra.

"Mrzí to strašně, protože takovouhle šanci tihle kluci možná už mít nebudou," řekl po zápase český trenér Žiliny. "Jsem určitě zklamaný, protože dnes hráči na hřišti bojovali celých 90 minut. Byli jsme blízko k úspěchu, tedy aspoň k remíze. Potřebovali jsme také kus štěstí, nakonec jsme ho neměli. Takže dále pijeme kalich hořkosti v Lize mistrů," dodal.

Připustil ale, že Chelsea měla dostatek šancí na to, aby ten výsledek byl pro jeho svěřence ještě krutější. Žilina vedla 1:0 po prvním poločase, pak domácí vyrovnali začátkem druhé půle a vítězství jim zajistil těsně před koncem Florent Malouda. "To, že jsme prohráli doma 7:0 s Marseille, to byla facka, ale z té jsme se chtěli oklepat a dnes předvést něco extra. Myslím, že se nám to i dařilo, ale takové kvalitě, jako má Chelsea, se my nevyrovnáme," prohlásil Hapal.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Chelsea - Žilina

Z britských médií

BBC: "Tento výsledek je zrcadlem současného stavu v mužstvu Chelsea."

Mirror: "Juniorka Chelsea dokázala udržet pro svůj tým vedoucí příčku ve skupině, ale Žilina způsobila Carlu Ancelottimu pořádný bolehlav."

The Sun: "Gólová šou v podaní Florenta Maloudy ušetrila Carla Ancelottiho od toho, aby se na konci zápasu na Stamford Bridge musel červenat."

The Telegraph: "Daniel Sturridge a Florent Malouda otočili v prospech Chelsea zápas proti obětním beránkům skupiny."

Chelsea měla před úterním utkáním už zajištěný postup do osmifinále. Přestože trenér Carlo Ancelotti potřeboval po dvou selháních v domácí lize výsledkově potvrdit pozici jednoho z nejlepších světových klubů, nechal odpočívat skoro všechny opory a na hřiště poslal řadu mladíků. Většina hráčů prvního týmu nebyla ani mezi náhradníky, včetně brankáře Petra Čecha. Teprve když tým prohrával, poslal Ancelotti na hřiště zkušené útočníky Salomona Kaloua a Nicolase Anelku. "Dosáhli jsme svého cíle – vyhráli jsme skupinu. V druhém poločase reagovali moji svěřenci na vývoj střetnutí velmi dobře. Jsem rád, že jsme zvítězili," podotkl Ancelotti.

Hapal: Poprvé jsme hráli otevřenou partii

Žilina první utkání s Chelsea v plné sestavě prohrála doma 1:4. Hapal ale hlavní rozdíl mezi oběma zápasy nevidí v sestavě Chelsea, ale ve stylu hry svého týmu. "Poprvé jsme s nimi hráli otevřenou partii. Dnes jsme chtěli hrát z hluboké defenzivy a chodit do rychlých protiútoků. A to se nám také dařilo, hlavně v první půli," řekl Hapal.

Útočník Tomáš Majtán prohlásil, že tým se bude chtít s Ligou mistrů důstojně rozloučit v posledním utkání se Spartakem Moskva. "Do toho zápasu dáme všechno. Pokusíme se zopakovat výkon z dneška a doufám, že se s diváky rozloučíme pozitivně," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články