Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Skácel překonal brankáře Černého, Arsenal po 17 letech prohrál doma derby

Londýn - Český fotbalista Rudolf Skácel znovu ukázal, že mu návrat do skotské ligy svědčí. V utkání 14. kola pomohl Heart of Midlothian gólem k vítězství 2:0 nad posledním Hamiltonem a připsal si již pátý zásah v sezoně. Skácel otevřel skóre ve 32. minutě, když parádním volejem z 18 metrů překonal svého krajana v brance Hamiltonu Tomáše Černého.

Hearts zvítězili 2:0 počtvrté za sebou a neinkasovali pošesté z posledních sedmi zápasů. V tabulce jim patří třetí příčka za tradičními lídry Celtikem Glasgow a Rangers. Právě Glasgow Rangers si upevnili vedení v soutěži výhrou 3:2 nad Kilmarnockem, kterou zařídil hattrickem skotský reprezentant Miller. Skóroval již poosmnácté a jednoznačně vede tabulku střelců.

Fotbalisté Arsenalu prováhali šanci poprvé v sezoně vést tabulku anglické ligy. Poprvé po 17 letech prohráli na domácí půdě derby s úhlavním rivalem Tottenhamem, který dokázal ve druhém poločase otočit nepříznivé skóre z 0:2 na konečných 3:2. Arsenal měl přitom zápas skvěle rozehraný. Brzy otevřel skóre Nasri a Tottenham se nemohl dostat do hry. Po půlhodině hry pak po Aršavinově akci zvýšil Šammach.

Jenže krátce po změně stran podnikli hosté rychlý protiútok a ve vynikající formě hrající Bale snížil. Arsenal místo odpovědi zcela vypadl z rytmu a Tottenham se dočkal vyrovnání po penaltě Van der Vaarta. Následně mohl rozhodnout domácí Fábregas, ale skvěle ho vychytal brankář Gomes. A tak udeřilo znovu na druhé straně, kde Kaboul hlavičkou po centru Van der Vaarta zajistil Tottenhamu cenné vítězství.

Arsenalu mohl zajistit alespoň bod český reprezentant Tomáš Rosický, který nastoupil na závěrečnou čtvrthodinu, ovšem v posledních sekundách hry neprostřelil z dálky brankáře Gomese. "Kanonýři" prohráli doma podruhé za sebou, což se jim stalo poprvé od roku 1997. Naopak Tottenham ukončil sérii 68 zápasů bez vítězství v zápasech na hřištích týmů "velké čtyřky" - Arsenalu, Chelsea, Liverpoolu a Manchesteru United.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články