Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Skandál v polském fotbalu. Hráči Polonie mají zastavené platy

Varšava – Polský podnikatel a majitel fotbalového klubu Polonia Varšava Joseph Wojciechowski zastavil až do odvolání vyplácení peněz svým hráčům i zaměstnancům klubu. Důvodem je poslední porážka s týmem Lechia Gdaňsk. Wojciechowski si ale svým krokem možná zadělal na pěkný problém. Jeho klubu teď totiž hrozí vyloučení z polského fotbalového svazu.

Wojciechowski už jednou výplaty zaměstnancům pozastavil. V minulém roce se klub ocitl na samotném dně tabulky, odkud ho vytáhl až španělský trenér Jose Mari Bakero. Tomu se dokonce podařilo zvítězit v duelu proti městskému rivalovi Legii, a to poprvé za deset let. Polský byznysmen však trenéra, jenž zabránil sestupu, o několik měsíců později vyhodil, když klub utrpěl první porážku v nové sezoně.

Polonia přitom začala letošní sezonu dobře. První tři utkání tým vyhrál, pak šla ale forma dolů. Z dalších osmi utkání hráči čtyřikrát remizovali, třikrát prohráli a vyhráli pouze jednou. "Je to škoda, po tom všem," komentoval situaci Wojciechowski.

Ten může Polonii dostat do ještě většího maléru. Hrozí ji totiž vyloučení z fotbalového svazu, jestliže nebudou výplaty hráčům obnoveny. "Je to jedno z nejzávažnějších porušení smlouvy," upozornil výkonný ředitel Asociace polských fotbalistů Bart Urbańczyk.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články