Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Spartu dovedly k výhře nad nováčkem zahraniční opory

Praha - Bezpečnou výhru 4:1 si připsali v ligové dohrávce fotbalisté Sparty proti Ústí nad Labem. Pod tři góly vítězů se podepsaly stejně jako v minulých zápasech zahraniční opory. První branku vstřelil Chorvat Pamič, druhou Kamerunec Kweuke a třetí Wilfried z Pobřeží slonoviny. Výhra vrátila Spartu na druhé místo tabulky, kde má v polovině soutěže devítibodovou ztrátu na Plzeň. Sparta vstoupila do utkání podle předpokladů velkým náporem, který korunoval už 134 sekund po výkopu obránce Pamič, jehož dělovka prošla hradbou těl za záda gólmana Nováka. Od té doby ale začalo tradiční trápení mistrovského celku s defenzivou soupeře, který přitom nepřijel s obvyklou "zákopovou válkou", jako to mívají hosté na Letné ve zvyku.

Příští minuty sledovaly prořídlé ochozy střelecké pokusy Severočechů. Nejslibnější z nich vyslal Jindráček, ale Blažek byl na místě. Další střely mířily mimo.

Sparta sice měla ve vytrvalém dešti míč na kopačkách mnohem častěji, ale bez kýženého efektu. Několikrát se sice do šance dostávali Kweuke s Wilfriedem, ale ke škodě své i týmu byli při řešení akcí příliš sobečtí.

Je nám líto, video expirovalo.
AC Sparta Praha - FK Ústí nad Labem

Nejblíže druhému gólu byl Wilfried ve 23. minutě, kdy těsně minul opuštěnou branku. Kweuke se před poločasem obtočil kolem stoperů, ale jeho ránu zlikvidoval brankář.

Rozpačitý výkon domácích pokračoval i po pauze, ale rychlý gól přinesl uklidnění. V 53. minutě se rozběhl na pas od Pamiče Kweuke, hostující gólman Novák dostal ze souboje strach a kamerunský útočník po odraženém míči mířil do prázdné branky.

Ze Sparty spadla nervozita a na ústeckou branku se začal valit jeden útok za druhým. Spolupráce dvou afrických útočníků skončila osmým ligovým zásahem Wilfrieda, který se svým parťákem oslavil gól tanečkem.

Závěr ale pojali domácí už příliš lehkovážně - několik šancí nedotáhli do konce, místo toho nechali bojovné hosty několikrát nebezpečně zakončit. Střídající Volek jedenáct minut před koncem mohl díky tomu snížit.

Kweuke ale ještě jednou ukázal svoji sílu: minutu před koncem obešel, co mu stálo v cestě, a skvěle naservíroval míč před prázdnou branku, kde střídající Kadlec neměl problém přidat čtvrtou branku vítězů.

Výsledky 15. kola
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články