Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta chce v dohrávce zvrátit podzimní trend domácího trápení

Praha - Sparťanští fotbalisté mohou v pondělní dohrávce první ligy proti poslednímu Ústí nad Labem potvrdit roli hlavního pronásledovatele vedoucí Plzně a znovu se přiblížit na devět bodů, současně se ale budou snažit zvrátit podzimní trend nevydařených domácích ligových zápasů, v nichž už třikrát nevyhráli. Hosté přijedou s jediným cílem - eliminovat střeleckou pohodu afrického dua Wilfried, Kweuke na hrotu sparťanského útoku. Zápas můžete sledovat od 18:00 na ČT2 či na sportzive.cz.

Sparta vozí body pravidelněji z venku, posledních šest ligových utkání dokázala vyhrát. Jenže doma se s výjimkou duelu proti Ostravě trápí, neumí si poradit s totální defenzivou, s níž přijíždí na Letnou všichni soupeři. Trenér Jozef Chovanec však nepřičítá trápení jen hře protivníků, hodně prý lze ovlivnit vlastním výkonem. "Soupeři přijíždí navzdory svým prohlášením bránit a nám se nedaří vstřelit rychlý gól, který by hru otevřel, navíc často zbytečně inkasujeme. Musíme zvednout i kvalitu ve středové řadě, abychom si vytvářeli více velkých střeleckých situací," předpovídá letenský kouč, jak zdolat obranu Severočechů.

Chovanec defenzivní taktiku přijíždějících týmů chápe

Defenzivní taktika na Letné často slaví úspěch, ale Chovanec prý své kolegy trochu chápe. "Výsledek se Spartou se pokaždé cení bez ohledu na to, jak k němu tým došel. My si s tím musíme poradit bez ohledu na soupeře," dodal kouč. Hosté před finišem ligového podzimu nejsou v ideálním rozpoložení. Na hřišti úřadujících ligových šampionů mají především motivaci odčinit poslední čtyřbrankový debakl s Ostravou. Hráči na něj zapomínali třeba i tak, že v pátek společně vyrazili hrát bowling.

"Snad přišli na trochu jiné myšlenky a zapomněli na ten špatný zápas. Na Spartě to zase bude hodně těžká zkouška, jestli chceme uspět, musíme hrát hlavně mnohem lépe v obraně. Nesmíme opakovat chyby, které jsme dělali s Ostravou," řekl trenér Svatopluk Habanec, jehož tým z posledních čtyř zápasů získal jen dva body a vstřelil jediný gól, sedmkrát už navíc nepoznal radost z vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články