Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia chce s Jabloncem navázat na výhru nad Budějovicemi

Praha - Fotbalová liga uzavře o tomto víkendu svou první polovinu. V dnešní předehrávce 15. kola přivítá Slavia tým Jablonce a každý z klubů půjde do utkání v jiném rozpoložení. Zatímco Baumit čtyřikrát po sobě neprohrál a pozvolna se přibližuje k třetímu místu, znamenajícímu účast v Evropské lize, Pražané zažívají mizerný podzim. Z posledních deseti zápasů vyhráli jediný a pouze tři body je dělí od sestupových příček.

Slávisté se pokusí navázat na poslední domácí vystoupení, ve kterém rozstříleli České Budějovice 4:0 a po osmi utkáních se dočkali výhry. "Přál bych si, abychom s Jabloncem podali stejně kvalitní a obětavý výkon jako například proti Plzni a dokázali ho potvrdit třemi body. Večerní zápasy mívají svoji atmosféru, věřím, že nás fanoušci přijdou podpořit, i když se hraje později," řekl kouč Michal Petrouš.

Své svěřence varuje před útočnou dvojicí David Lafata a Tomáš Pekhart, který je s devíti brankami nejlepším jabloneckým střelcem a navíc bude mít proti bývalému klubu zvýšenou motivaci. Vedle něj se v dresu Baumitu v posledním utkání objevilo dalších sedm hráčů se slávistickou minulostí.

Ani Jablonci úvod podzimu příliš nevyšel, v posledních čtyřech zápasech však třikrát vyhrál a jednou remizoval a na třetí Olomouc už ztrácí jen čtyři body. V Edenu by rád navázal na květnový triumf 3:0. "Budeme to chtít zopakovat, i když to nebude třeba takovým výsledkem. Až do konce podzimu máme těžké soupeře - hrajeme na Slavii, pak doma s Olomoucí a končíme v Teplicích. Aspoň šest bodů by bylo super," řekl Pekhart, který dal v předchozích čtyřech ligových utkáních šest branek.

Slavia může počítat s uzdraveným Jaroslavem Černým, naopak do konce podzimu už nenastoupí Adam Hloušek, který se bude rozehrávat v B-týmu. Domácí gólman Zdeněk Zlámal oslaví v den zápasu 25. narozeniny.

Předpokládané sestavy

Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Kisel, Belaid, Jarolím, M. Černý - Vyhnal. 

Jablonec: Špit - Zábojník, Eliáš, Pavlík, Jablonský - Vošahlík, Piták, Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články