Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Teplice nezvládly první osmifinálový zápas s Budějovicemi

Teplice - Fotbalisté Teplic nezvládli úvodní zápas osmifinále Ondrášovka Cupu a podlehli Českým Budějovicím 0:1. Teplice předvedly matný výkon postrádající pohyb a v odvetě budou muset vstřelit minimálně dva góly. Rozhodl o tom povedený brejk Budějovic, který proměnil ve 47. minutě Ondrášek. Budějovice si původně přijely pro bod a podle toho také jejich hra vypadala. Dvě defenzivní řady hluboko na vlastní polovině a urputnost v soubojích na Teplice platily a domácí se od začátku jen obtížně dostávali do tempa.

Fotbal se z hlubokého podprůměru nezvedl ani po poločase, kdy se na hřiště dostal zkušený Verbíř. Teplickým hráčům totiž i dál chyběl pohyb nebo snaha rozeběhnout akci, za což je Budějovice rychle ztrestaly. Stoper Žižka vyhrál v 47. minutě souboj na vlastní polovině, Stráský rychle proměnil jeho kolmici v přízemní centr zprava a Ondrášek se z malého vápna trefil naprosto přesně.

Na Stínadla přišla jen necelá tisícovka skalních, a tak se ani poté nezačal z tribun ozývat pískot, žlutomodří si o něj ovšem dál koledovali. Šance totiž začaly přicházet až v poslední desetiminutovce, kdy už byl na hřišti dvoumetrový Došek. V 84. minutě ovšem jeho hlavička po Verbířově přímém kopu trefila jen boční síť a podobně dopadla i jeho druhá šance v nastaveném čase.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Teplice - České Budějovice

Teplický kouč Jiří Plíšek svůj tým po zápase tvrdě kritizoval. "Odehráli jsme jedno z nejhorších utkání za poslední dva roky. Říkali jsme si, že je pro nás důležité, ale výkon byl bezkrevný a alibistický. V odvetě musíme odvést mnohem lepší výkon, protože se za tohle se budeme muset našim fanouškům hodně omlouvat," řekl novinářům Plíšek.

FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:0)

Branka: 47. Ondrášek. Rozhodčí: Drábek - Pospíšil, T. Kovařík. ŽK: Siva, Mahmutovič - Dobal, Lengyel, Ondrášek, Mezlík, Rakovan. Diváci: 920.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články