Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň poprvé na podzim padla, tři body má Boleslav

Mladá Boleslav – Plzeň poprvé na podzim vyšla bodově naprázdno. Mladá Boleslav ji dokázala v domácím prostředí porazit 4:3. Boleslavští předvedli s Plzní vyrovnanou partii a jeden z nejkvalitnějších zápasů v dosavadním ligovém ročníku. Lídr přišel o svou sérii 18 zápasů bez porážky a jedenácti výher v řadě. Plzeň zároveň inkasovala nejvíc branek od března, kdy prohrála 0:4 právě v Mladé Boleslavi. Olomouc se Spartou se tak v případě výher mohou dotáhnout na devět bodů.

Gólové představení v utkání nadstandardní úrovně začalo ve 20. minutě. Plzeňský odchovanec Procházka poslal do brejku Chramostu, ten si na levé straně pohrál s Navrátilem a křížnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. Přitom právě Chramosta do utkání kvůli bolestivě nakopnutému palci málem ani nenastoupil. Zaskočená Plzeň zcela vypadla z rytmu a nepřipomínala suveréna ligy. Navíc za dalších třináct minut se po závaru před brankou prosadil zblízka stoper Rolko a v tu chvíli byl konec plzeňské neporazitelnosti velmi blízko.

Záznam utkání Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň sledujte zde

Jenže to hosté nechtěli připustit. Záhy po levé straně unikl Kolář, našel reprezentanta Petrželu, který se kličkou zbavil obránce a snížil. Navíc ještě do poločasu ve vyložené šanci přestřelil Kolář. Po změně stran se Plzeň hnala za vyrovnáním, sama však inkasovala. Po hodině hry fauloval Bystroň ve vápně Procházku a Táborský z nařízené penalty vrátil Boleslavi dvoubrankový náskok. Znovu však jen na chvíli. Už o dvě minuty později si totiž na Horváthův centr z přímého kopu naskočil Rada a hlavou opět snížil.

Černý den Plzně však pokračoval. V 69. minutě po Táborského rohu vstřelil čtvrtý gól domácích hlavou další stoper Dimitrovski. Hosté se však znovu oklepali a mohli dokonce srovnat, ovšem Navrátila skvěle vychytal brankář Miller a střídající Ďuriš trefil břevno. Z tlaku Plzeň vytěžila jen snížení po Rajtoralově dorážce a v lize tak už není ani jeden neporažený tým.


Už od 14:30 pokračoval program 13. kola na hřišti Příbrami, kde se představilo Ústí nad Labem. V domácím celku zažil premiéru trenér Roman Nádvorník, nedokázal však svůj tým přimět ke vstřelení gólů, na což Příbram čeká již pět zápasů. S Ústí nad Labem nakonec remizovala 0:0. Při zápase bylo patrné, že se střetávají dva nejméně produktivní týmy ligy. Nejblíže gólu byl domácí Macek, který trefil tyč. Nováček ze severu Čech uhrál čtvrtou remízu z posledních pěti utkání.

Hosté dali za dvanáct zápasů jen deset gólů, domácí dokonce ještě o tři méně. A hned po minutě názorně předvedli, proč se jim střelecky nedaří. Po rychlé akci po levé straně dostal míč na hranici malého vápna Huňa, místo zakončení však ještě přihrával do strany Klesovi, který napálil zblízka hostujícího beka. Příbramští toužili odčinit týden starý debakl 1:5 z Jablonce při premiéře nového trenéra Nádvorníka a pokračovali v náporu. Po Klesově šanci si ale v úvodu žádné další vážnější možnosti nevytvořili.

Po přestávce Středočeši přidali a v 55. minutě měli hodně blízko k vedoucímu gólu. Huňův centr z pravé strany pohotově napálil z voleje Macek, ale radost mu zkazila levá tyč. Dorážející Matěj Štochl pak zbrkle poslal balon přímo do Bučkovy náruče. Ústí se z tlaku stejně jako v první půli postupně oklepalo. V 62. minutě nejprve pálil z dálky Jindráček a pak se tlačil do zakončení Veverka, ale domácí Hruška odolal. Jeho spoluhráči znovu ožili po dvojitém střídání. Po pár vteřinách na hřišti mohl spasit Středočechy čerstvý Videgla, jenže z pozice penaltového puntíku mířil mimo.

V hektickém závěru neměl daleko k rozhodující trefě ani jeden ze soupeřů. Při šanci Matěje Štochla se zaskvěl Buček, domácí pro změnu zachránil po střelách France a Martykána Hruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články