Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Teplice se v předehrávce pokusí zaútočit na druhé místo

Teplice - Dnešní předehrávku 13. kola první fotbalové ligy obstará souboj Teplic a Hradce Králové. Domácí chtějí navázat na výhru na Spartě, po které ztrácí na druhé místo tabulky jediný bod. Hradečtí si však přijíždějí pro body, kterými chtějí potvrdit, že proti týmům z horních pater tabulky se jim hraje lépe. Naposledy remizovali s Mladou Boleslaví 0:0, když zahodili řadu šancí. "Přestože jsme hráli s favoritem, tak to beru jako ztrátu dvou bodů. Teď bychom je v Teplicích rádi získali zpět," uvedl trenér Václav Kotal.

Ten věří, že zahozené šance nezanechají na psychice jeho týmu následky. "Jsou to všechno mladí kluci. Musejí si ale uvědomit, že pokud se chceme zachránit, tak musejí být v koncovce mnohem přesnější," dodal.

I zápas s Mladou Boleslaví ukázal, že proti favorizovaným celkům hraje Hradec lépe než proti týmům, s nimiž bojuje o záchranu. "Je to o psychice. Proti silnějším týmům nemají kluci co ztratit. Navíc se jim hraje lépe, když nemusejí dobývat obranu soupeře," míní Kotal.

Teplicím nahrává výrazně lepší bilance ze vzájemných zápasů. Ze dvanácti předchozích duelů v samostatné české lize šestkrát vyhrály a třikrát remizovaly, poslední ligový duel však s "Votroky" sehrály už před sedmi lety. Oba celky ale změřily síly ve 4. kole minulého ročníku Ondrášovka Cupu, kde Teplice postoupily po dvou výhrách 2:1.

"Hradec nám ale dělal velké problémy svým systémem se třemi stopery, který se vymyká systémům v české lize. Věřím, že teď si s ním poradíme lépe," uvedl teplický trenér Jiří Plíšek. Právě na hradeckou hru se třemi obránci a třemi útočníky se Tepličtí museli speciálně připravovat. "V obranné fázi to stažením záložníků hodně zahušťují a těžko se ten jejich blok překonává, navíc je tenhle systém i poměrně variabilní směrem dopředu," dodal Plíšek, jehož svěřenci v posledních třech zápasech neinkasovali a čisté konto drží 271 minut.



Teplice si nepřipouštějí, že by měly s Hradcem ztratit body. "Nováček soutěže je vždy nepříjemný, ale my musíme pořádně zabrat a porazit je. Tři body ze Sparty by ztratily svou cenu, když je nepotvrdíme doma," míní Matej Siva. Ten bude muset zaskočit na kraji obrany, jelikož stabilní krajní beci Vidlička s Rosou jsou v disciplinárním trestu za čtyři žluté karty. "Je to věc, která není úplně jednoduchá, na druhou stranu tu máme dostatek hráčů, kteří by měli být schopni je zastoupit," uvedl trenér Plíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články