Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bitva mistra s nováčkem: Inter zvítězil nad Tottenhamem 4:3

Milán/Barcelona - Český reprezentant Zdeněk Pospěch nepomohl svým výkonem k bodovému zisku FC Kodaň v zápase Ligy mistrů na horké půdě v Barceloně. Katem seveřanů se stal útočník Lionel Messi, který zažídil oba góly Barcelony. Nevídaná stíhací jízda se dnes v Lize mistrů málem povedla fotbalistům Tottenhamu Hotspur na hřišti obhájců titulu Interu Milán. Londýnský klub sice ve třetím kole základní části Interu podlehl 3:4, ale svým vzepětím a čistým hattrickem Garetha Balea ve druhém poločase málem smazal čtyřbrankové manko z prvního poločasu. Po něm se "Kohouti", kteří hráli od desáté minuty bez vyloučeného brankáře Gomese, zdáli být odepsaní.

Dánští šampioni, kteří na Nou Camp přijeli jako překvapiví lídři skupiny, podlehli slavné Barceloně 0:2 a po dvou výhrách našli přemožitele. Pospěch odehrál celý zápas a v 68. minutě viděl žlutou kartu. Ve druhém duelu skupiny D Panathinaikos doma uhrál jen bezbrankovou remízu s Kazaní, poprvé sice letos bodoval, ale stejně se mu postup vzdaluje.

Inter v přímém souboji o vedení ve skupině A s Tottenhamem neohroženě kráčel k vítězství, když už po 35 minutách vedl 4:0 a Londýňané byli zralí ve své první sezoně v LM na velký debakl. Velšský záložník Bale ale vzal režii druhé půle do svých rukou a svoji levačkou třikrát neomylně zacílil k tyči. Jeho dvě branky ale přišly až v samém závěru a Inter, který čtyři góly doma nastřílel i Brémám v minulém utkání, nakonec tři body uhájil.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání Schalke 04 - Hapoel

Záznam zápasu Inter - Tottenham i sestřihy dalších utkání sledujte zde

Velkou hvězdou dnešního programu byl i kanonýr Raúl. Španělský útočník pomohl dvěma trefami Schalke 04 k výhře nad Hapoelem Tel Aviv 3:1 a jako první fotbalista v historii dosáhl na metu 70 vstřelených branek v evropských pohárech. Třiatřicetiletý hráč se trefil v LM poprvé od letního přestupu z Realu Madrid a překonal německou legendu Gerda Müllera, který v pohárech nasbíral 69 tref. Z aktivních hráčů má k Raúlovi nejblíže Filippo Inzaghi z AC Milán s 68 zásahy.

Bez ztráty bodu zůstal Lyon, soupeř Schalke ve skupině B, který porazil Benfiku Lisabon 2:0. Už v úterý svoji dosud stoprocentní bilanci naplnily i Arsenal, Bayern, Chelsea a Real. Ve skupině A měli historicky první výhru v LM na dosah úřadující nizozemští šampioni z Enschede, ale proti Brémám je po vedoucí trefě Janssena v 75. minutě rozesmutnil o pět minut později vyrovnáním na 1:1 hostující Arnautovic.

V "céčku" vyhrál Manchester United podruhé za sebou 1:0, když zdolal tureckého mistra Bursaspor 1:0. Už v sedmé minutě se o jediný gól postaral Portugalec Nani a nerozptýlil pochybnosti o současné formě United, kteří v lize pětkrát z osmi zápasů jen remizovali. Nic se nezměnilo na tom, že Bursaspor ani při svém sedmém vystoupení v pohárech nebodoval a dál čeká na první vstřelenou branku.

Trenér domácích Alex Ferguson, který koučoval svůj jubilejní dvoutisící zápas v kariéře, opět nepostavil útočníka Wayna Rooneyho. Ten má podle Fergusona přetrvávající problémy s kotníkem, byť se jeho neúčast na hřišti spíš přičítá jejich neshodám. Ve stejné skupině remizovali Glasgow Rangers 1:1 s Valencií. Záložník domácích Edu se sice nejprve radoval z gólu, ale pak jeho euforii zkalila vlastní branka po poločase. "Jezdci" tak ani ve svém třináctém utkání proti španělskému celku nedokázali zvítězit.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články