Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Skotský trenér povolal na kvalifikaci tři nové hráče

Glasgow - Trenér skotských fotbalistů Craig Levein dodatečně povolal na páteční utkání kvalifikace mistrovství Evropy s českou reprezentací v Praze tři nové hráče. Kvůli mnoha zdravotním komplikacím se dnes k týmu připojili brankář Kilmarnocku Cameron Bell, záložník Don Cowie z Watfordu a obránce Cardiffu Kevin McNaughton. Čtyřiadvacetiletý brankář Bell dostal pozvánku do národního týmu vůbec poprvé. V nominaci nahradí trojku Matta Gilkse, který kvůli zranění nohy již tým opustil. Brankářská jednička Allan McGregor má natažený sval a není jisté, zda bude na páteční zápas stoprocentně připraven.

Kvůli zdravotním potížím musel ze srazu odjet i obránce Kirk Broadfoot, nejistý start je u beků Alana Huttona, Jaye McEveleye a záložníka Scotta Browna. Proto se k týmu pro jistotu připojili i Cowie a McNaughton. "Máme několik zdravotních problémů a nemohu s určitostí říci, co se stane. Proto jsme se pojistili," prohlásil před skotskými novináři trenér Levein.

Osmadvacetiletý McNaughton dosud za národní tým odehrál čtyři zápasy, poslední však v květnu 2008 shodou okolností právě v Praze proti českému výběru. Všechny jeho starty ve skotských barvách však byly jen v přípravných zápasech. Stejně je na tom i o rok mladší Cowie, který před rokem odehrál za Skotsko dva přípravné duely.

Kouč Levein: Hrajeme lépe, když nejsme favorité

Levein vyhlašuje, že do Prahy jeho tým jede jako outsider. Jasným favoritem jsou prý Češi. "Je to silnější tým, výše postavený v žebříčku a ještě k tomu hraje doma. Jako bookmaker bych neměl nad čím přemýšlet, jaký nasadím kurz," uvedl Levein. "To ale nic nemění na tom, že chceme v Praze vyhrát. Historie ukazuje, že často hrajeme lépe, když nejsme favorité. Pak je naše soudržnost a týmový duch ještě větší," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články