Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Trenér Dovalil zůstane u jednadvacítky další čtyři roky

Praha - Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jakub Dovalil dnes prodloužil smlouvu až do konce roku 2014. Kontrakt bude navíc automaticky prodloužen, pokud se jednadvacítka probojuje na evropský šampionát v roce 2015. Na pokračování spolupráce se dohodl se svazem těsně před důležitou baráží s Řeckem o postup na ME v příštím roce. Dovalil se sešel s nominovanými hráči a vyrazil do Jablonce, kde se bude tým pod jeho vedením připravovat na páteční úvodní duel baráže.

Dovalil, který zároveň trénuje reprezentační dvacítku, provedl jednadvacítku evropskou kvalifikací bez jediné porážky. Svou prací u mládežnických výběrů si vysloužil uznání odborné veřejnosti a spekulovalo se o něm jako o kandidátovi na uvolněný post trenéra pražské Slavie. Podpisem nové smlouvy však dal jasně najevo, že hodlá pokračovat na reprezentační úrovni.

"Prodloužení smlouvy považuji za ocenění dosavadní práce i za projev důvěry. Jsem rád, že svaz se rozhodl postupovat koncepčně a uplatnil opci, která byla v mé původní smlouvě," řekl Dovalil, který jednadvacítku převzal před dvěma roky. "Jsem rád, že mohu pokračovat v započaté práci," dodal.

Nikdo z týmu není zraněný

Reprezentace do 21 let se dnes před polednem sešla k přípravě na páteční zápas baráže o postup na mistrovství Evropy s Řeckem. Trenér Jakub Dovalil zatím nemá žádné zprávy o tom, že by některý z jeho svěřenců měl zdravotní problémy. "Zatím mi nikdo žádné zranění nehlásil, takže jsme kompletní," uvedl Dovalil těsně před odjezdem.

Podle Dovalila je Řecko silným soupeřem. "Ale na papíře vypadají lépe než ve skutečnosti. Mají tam pět extrémně vysokých hráčů a pět naopak hodně pohyblivých s balonem. Hrají v rozestavení 4-2-3-1 a mají dobře zvládnutou přechodovou fázi. Určitě nás nečeká nic jednoduchého," řekl trenér.

Zatím nechce spekulovat o tom, jaký výsledek by měl týmu stačit uhrát v pátečním úvodním duelu v Jablonci před odletem do Řecka, kde bývá tradičně hodně bouřlivá atmosféra. "Samozřejmě chceme vyhrát a neobdržet branku. Jestli to tak ale bude, nám ukáže až realita na hřišti," dodal Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články