Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nový kouč Slavie Petrouš chce hlavně zlepšit ovzduší v kabině

Praha - Zlepšit atmosféru v kabině, posílit sebevědomí a být produktivnější, to jsou první cíle nového trenéra fotbalistů Slavie Praha Michala Petrouše. Na pozici hlavního kouče se z místa asistenta posunul ve středu po odstoupení Karla Jarolíma. Přesný důvod slávistického úpadku Petrouš nezná. "Kdybychom to věděli, tak v krizi nejsme. Nepodařilo se nám pár zápasů. A i když jsme hráli hezký fotbal, tak jsme nebyli efektivní a prohrávali. Sedla na nás deka a to kluky sráží," uvedl Petrouš.

Nástup do pozice hlavního trenéra byl nečekaný. "Před středečním tréninkem mi to oznámil ředitel klubu Miroslav Platit a já se vůbec nerozmýšlel," řekl na dnešní tiskové konferenci novinářům Petrouš, který tak v pátek zažije svoji prvoligovou trenérskou premiéru. A shodou náhod proti Plzni, tedy týmu, kde končil svoji hráčskou kariéru a vydal se na trenérskou cestu.

"Přišel jsem do Slavie na zavolání Karla Jarolíma a byl jsem rád, že se od něho něco přiučím. Vedení situaci vyhodnotilo a byl jsem hozen do vody. Karel už asi neměl sílu bojovat a přehodil to na nás. My asistenti nebyli tak na očích, hlavní kouč je takový hromosvod," vysvětlil Petrouš rychlou přeměnu a věří, že spolu se svými asistenty má sílu, kterou dokážou přenést na hráče.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Petrouš nastínil své vize

Michal Petrouš, nový trenér Slavie:

"Jsem zde krátce, nezaujatý a to možná byl jeden z důvodů, který rozhodl, že jsem se stal hlavním trenérem. Věříme, že kluci kopat umí a snad by se to mohlo projevit již zítra."

Zda je na místě dočasně, prý nový kouč neřeší. "Tak to neberu, hlavně se budu snažit udělat maximum, pomoci Slavii, aby se dostala tam, kam patří. Bude to těžká cesta, ale doufáme, že to zvládneme," řekl optimisticky Petrouš. "Já budu spokojen s tím, když spokojeni budou kluci v kabině po zápase, když budou mít z fotbalu radost. Nyní tam není pozitivní atmosféra, jsou skleslí a to je můj první úkol," zdůraznil Petrouš.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články