Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Manchester čeká těžký boj ve Valencii

Praha - Je tomu již rok, ale fotbalisty Barcelony stále straší vzpomínka na zápasy s Kazaní z minulé sezony základní skupiny Ligy mistrů. Ruský celek tehdy obral favorita o čtyři body a ve středu bude mít znovu možnost ukázat, že to na Katalánce umí. Škodolibý los totiž oba celky znovu zařadil do stejné skupiny. Důležitý zápas čeká na Manchester United, který po úvodní domácí ztrátě s Glasgow Rangers potřebuje vyhrát ve Valencii. Na španělské půdě se však Manchesteru dlouhodobě nedaří, vyhrál tam jediný z 18 zápasů. Navíc z posledních sedmi zápasů ve Španělsku, z toho ve třech proti Valencii, má na kontě jediný vstřelený gól. Přímý přenos tohoto utkání vysílá ČT4 a web SportŽivě.cz.

Barcelona, která v Lize mistrů vyhrála jediný z posledních devíti zápasů na půdě soupeře, spoléhá i na návrat Lionela Messiho, který již vyléčil zranění kotníku způsobené Tomášem Ujfalušim. Pravděpodobně však začne zápas na lavičce. Trenér Kazaně Kurban Berdijev však překvapivě doufá, že nejlepší hráč světa za minulý rok proti jeho týmu nastoupí. "Vždy je třeba porovnávat se s těmi nejlepšími. Opravdu chci, aby proti nám hrál a věřím, že stejně by odpověděly i tisíce našich fanoušků," prohlásil Berdijev.

Ve druhém utkání skupiny D se představí také jediný český zástupce ve středečních zápasech Zdeněk Pospěch, jehož Kodaň zavítá na půdu Panathinaikosu Atény a pokusí se navázat na minulé vítězství 1:0 nad Kazaní. Na horké řecké půdě to však bude těžký úkol.

Manchesteru pomůže už i Rio Ferdinand

Manchester potřebuje ve Valencii bodovat, ale venku se mu příliš nedaří, v této sezoně získal na hřištích soupeřů jen tři remízy. Trenér Alex Ferguson však věří, že týmu pomůže návrat stopera Ria Ferdinanda po zranění kolena. "V minulých letech byla naší silnou stránkou obrana a soupeři jsme nedávali tolik šancí. To v posledních zápasech neplatilo. Nedokázali jsme udržet čisté konto, což pro nás je zklamáním. Návrat Ria by to měl změnit," prohlásil Ferguson, který však nebude mít k dispozici útočníka Wayna Rooneyho, jenž si v posledním utkání poranil kotník a do Valencie necestoval.

Gólovou přestřelku by mohl přinést souboj obhájce titulu Interu Milán a Brém. Ty mají sice v úvodu sezony velké problémy s obranou, protože inkasují v průměru přes dvě braky na zápas, tradičně jsou však silné směrem dopředu. Vždyť v posledních šesti zápasech evropských pohárů vstřelili 16 branek. Navíc rakouský útočník Marco Arnautovic bude mít o motivaci postaráno, jelikož v létě zamířil do Německa právě z neúspěšného angažmá v Interu.

Devět zápasů trvající domácí neporazitelnost v evropských pohárech bude hájit Hapoel Tel Aviv v souboji s Lyonem. Ten je naopak ve velké krizi, v této sezoně venku prohrál všechny zápasy.

Program středečním zápasů fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Tottenham Hotspur - Twente Enschede,

Inter Milán - Werder Brémy.

Skupina B:

Schalke 04 - Benfica Lisabon,

Hapoel Tel Aviv - Olympique Lyon.

Skupina C:

Valencie - Manchester United,

Glasgow Rangers - Bursaspor.

Skupina D:

Rubin Kazaň - FC Barcelona,

Panathinaikos Atény - FC Kodaň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články