Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baník získal na Bohemians 1905 bod. Fanoušci řádili

Praha - Remízou 1:1 skončilo střetnutí 10. kola první fotbalové ligy mezi Bohemians 1905 a Baníkem Ostrava. Hosty dostal do vedení v 54. minutě Frejlach, za dvě minuty vyrovnal Kaufman. O vzruch se dnes v Edenu ale více jak hráči na trávníku starali diváci v hledišti, kvůli kterým musel být zápas přerušen. Fanoušci Baníku hned od úvodního hvizdu používali pyrotechniku a zápasili s pořadateli. Po čtvrthodině hry tak musela zakročit policie a rozhodčí Bílek kvůli bezpečnosti svolal hráče ke střídačkám. Po třech minutách se ale situace uklidnila a zápas mohl pokračovat. Kromě ostravských příznivců a fanoušků Bohemians dorazili i fanoušci Slavie, kteří protestovali proti přesunu Bohemians na jejich stadion.

Ostrava v minulém kole přerušila výhrou nad Hradcem Králové sérii pěti porážek, ale do Prahy přesto přijela jako poslední celek tabulky. Na Bohemians si tým věřil, posledních pět vzájemných střetnutí skončilo jeho vítězstvím. Jenže Bohemians od začátku byli aktivnější.

Úvod druhé půle začal bez fanoušků, kteří v útrobách stadionu protestovali a na tribuny se vrátili po pěti minutách. Hned poté začaly padat branky. V 54. minutě Řezník zasprintoval po pravé straně, odcentroval a v šestnácté minutě se nejlépe orientoval Frejlach, který přesnou střelou k tyči nedal Sňozíkovi šanci. Jenže z vedení se hosté radovali necelé dvě minuty. Na Štohanzlův centr si naběhl Kaufman a hlavou zařídil konečnou remízu.

Jablonec prohrál v lize potřetí v řadě

Zápas v Českých Budějovicích jen potvrdil, že Jablonec neprožívá dobrý podzim. Vicemistr z poslední sezony prohrál na jihu Čech 1:2 a na poslední místo má jen dvoubodový náskok.

"Nenacházíme se v příznivém období," připustil trenér Jablonce František Komňacký. Přesto podle něj jeho tým nebyl v Českých Budějovicích horší, jenže nedokázal ze zápasu vybojovat ani bod. "Na počet střel a šancí jsme asi domácí porazili, ale to se nepočítá. Bohužel v tuto chvíli nemáme v zápasech ani dostatek fotbalového štěstí," dodal Komňacký.

Plzeň otočila zápas s Příbramí a pokračuje ve vítězné sérii

Fotbalisté Plzně otočili zápas s Příbramí a připsali si již svou rekordní devátou výhru za sebou, což se jim doposud nikdy v české lize nepodařilo. Vedoucí tým tabulky se ale na výhru 2:1 hodně nadřel a tři body mu zajistil až devět minut před koncem střídající David Střihavka, když domácí využili předchozího vyloučení Francouze Claudea Videgly.

Souboj nováčků skončil remízou

Vlastní gól ústeckého záložníka France minutu před koncem rozhodl, že souboj nováčků fotbalové ligy skončil nerozhodně. Hradec Králové doma remízoval s Ústím nad Labem 3:3 a ukončil sérii 343 minut bez vstřeleného gólu. Při vyrovnanosti tabulky přitom bylo jasné, že se v Hradci hraje jeden z klíčových duelů boje o záchranu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články