Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slavia doufá, že po pěti nezdarech v lize konečně vyhraje

Uherské Hradiště - Utkání Slovácka se Slavií otevře v pátek program desátého kola první fotbalové ligy. Pražanům se na hřišti Slovácka dlouhodobě nedaří, už šest zápasů v Uherském Hradišti nevyhráli. Naposledy si Slavia připsala plný bodový zisk na půdě nadcházejícího protivníka před více než osmi lety. Po prolomení smolné série na soupeřových hřištích a vítězství v Příbrami se Slovácko dostalo do fotbalové pohody. Pořadatelé očekávají vyprodaný stadion a výbornou diváckou kulisu.

"Slavia má velmi kvalitní tým s hráči vysokých kvalit, kterým můžeme těžko nějakým výrazným způsobem konkurovat. My máme obrovskou výhodu v domácím prostředí," uvedl trenér Slovácka Miroslav Soukup, který nadcházejícího protivníka pečlivě sledoval v pondělním pražském derby. 

"Připraveni musíme být na všechny varianty. Na to, že soupeř bude hrát s jedním, se dvěma, nebo i třemi útočníky. V tom je Slavie nečitelná, protože variabilitu hráčů má velkou. Mohou vypustit defenzivního záložníka, když hráli vedle sebe Jarolím a Kisel, Jarda Černý a třeba i Koreš," dodal Soukup. K dispozici už bude mít uzdravené Urbánka a Košúta.

Slavia v lize tápe a fanoušci volají po odvolání kouče Karla Jarolíma. "O žádném ultimátu nevím. Ztráta z derby je nepříjemná, naši fanoušci určitě neprožili nic příjemného. Ve fotbale jako v každém sportu může přijít takové období, kdy se nedaří, prokáže se charakter fotbalistů. Věřím, že už na Slovácku dokážeme získat mnohem lepší výsledek," řekl Jarolím.



Právě k pátečnímu zápasu se celá Slavia i sám Jarolím upínají s nadějí, že se po sérii pěti ligových nezdarů vše změní k lepšímu. Případná další bodová ztráta by už pro Pražany byla velkou komplikací, navíc v dalším kole přivítají rozjetou Plzeň. "Právě proto bychom chtěli jít do zápasu s Plzní s vědomím, že jsme získali body na Slovácku. Je nám úplně jasné, že Slovácko bude chtít zvítězit a o motivaci bude mít postaráno. Ale proti nám hrají všichni soupeři s velkou motivací, musíme se s tím umět vyrovnat," dodal Jarolím.

Předpokládané sestavy

Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Kubáň - Fujerik, Kordula, Volešák, J. Valenta - Nestorovski, Švancara.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - Kisel, L. Jarolím, Ragued, J. Černý - Vyhnal, M. Černý.

Utkání Slovácko - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články