Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brankář AS Řím dohrával zápas v slzách

Řím - V slzách bolesti musel dochytat brankář AS Řím Júlio Sérgio středeční ligový zápas v Brescii, který úřadující italští vicemistři prohráli 1:2. Šéfové týmu, jenž je po čtyřech kolech na sestupové pozici, z prohry viní rozhodčí a chystají protest. Brazilský gólman Júlio Sérgio si poranil kotník v závěru duelu při zákroku, za nějž byl napomenut žlutou kartou. Po pětiminutovém ošetření musel v brance zůstat i na dlouhé nastavení, neboť římský kouč Claudio Ranieri už vyčerpal všechna střídání.

Gólman ve zbývajících minutách zjevně trpěl, televizní záběry ukázaly, že během hry opřený o tyč křičel a brečel bolestí. Obavy ze zlomeniny se nepotvrdily, Sérgio má ovšem těžce poškozené vazy.

Brankářovým utrpením vyvrcholil další frustrující zápas pro AS Řím, jenž je se ziskem dvou bodů ze čtyř zápasů v tabulce třetí od konce. Vedení týmu z metropole si ovšem myslí, že středeční prohru způsobila nepřízeň rozhodčích. Ti údajně Římanům upřeli dva jasné pokutové kopy a naopak nespravedlivě nařídili penaltu za faul Philippe Mexese, jenž byl navíc vyloučen.



"Není to vztek, je to něco víc. Budeme požadovat, aby tihle rozhodčí byli suspendováni. Za 21 let ve fotbale jsem neviděl pět takových incidentů," uvedl v prohlášení sportovní ředitel AS Řím Daniel Prade.

Mužstvo potácející se v krizi čeká v sobotním šlágru mistrovský Inter Milán a podle spekulací tisku je v případě dalšího neúspěchu vážně ohrožena pozice trenéra Ranieriho. Toho by údajně mohl nahradit bývalý reprezentační kouč Marcello Lippi.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články