Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Prvoligové kluby se v poháru trápily, Liberec vypadl

Praha - Také v dnešním programu třetího kola pohárové soutěže Ondrášovka Cup se prvoligoví favorité na postup natrápili, a Liberec se dokonce v dalším kole po vyřazení v Karviné už neobjeví. Namále ale měli i další prvoligisté: Olomouc otočila výsledek až v poslední čtvrthodině, penaltovou loterii, ale s vítězným koncem, museli absolvovat také hráči Brna a Mladé Boleslavi. Teplice si vybojovaly těsný postup přes Třebíč už v základní hrací době.

Liberec nedokázal vstřelil na půdě druholigové Karviné branku, navíc selhal v penaltovém rozstřelu, kde se jako jediný nedokázal prosadit chorvatský kanonýr Kerič. Penaltovou loterii prožily také Brno a Mladá Boleslav, hráči v obou případech však dokázali větší zkušenosti proměnit ve šťastný postup. "Věděli jsme, že Karviná má zkušené mužstvo, a chtěli zápas rychle rozhodnout. Domácí však hráli v silném obranném bloku a nepustili nás do brejků. Zkušenost pak hrála roli i při rozstřelu," povzdychl si liberecký kouč Josef Petřík

V mladoboleslavském dresu si odbyl premiéru navrátilec z ruského Petrohradu Radek Šírl a se svými novými spoluhráči se pořádně natrápil na postup přes třetiligové Kunice. Klub nedaleko Prahy, jehož hřiště několikrát využila pro přípravu i česká reprezentace, nad favoritem po poločase vedl a nakonec dotáhl duel až do penalt. V nich ale byl úspěšnější favorit: Rozhodující pokutový kop proměnil zkušený Kulič.

Brno remizovalo na půdě třetiligových Ovčár 2:2, a to ještě prvoligový klub zachraňoval remízu až osm minut před koncem. Svým výkonem Zbrojovka příliš neoslnila. Mírnou převahu sice vyjádřil po půlhodině Hodek, který prošel domácí obranou, ale po změně stran Ovčáry svého soupeře zaskočili otevřenou hrou a v průběhu jedenácti minut senzačně otočili výsledek brankami Šmidrkala a Müllera. Hosté se vzpamatovali až v závěru a dokázali pak zvládnout i penalty. Hned v první sérii střelu domácího Hyky chytil Lejsal a ve čtvrté sérii se Marešova rána jen odrazila od břevna.

Olomouc sice splnila postupové předpoklady, ale bezmála osmdesát minut bylo zaděláno na pořádnou senzaci. Desátý celek MSFL totiž nad favoritem po dalekonosné bombě Číhala z 35. minuty dlouho vedl. To hostujícího kouče Zdeňka Psotku donutilo poslat do hry z lavičky i Hubníka, Janotku a Navrátila a až v nejsilnějším možném složení se Sigma zlepšila. Tři góly pak nastřílela během čtyř minut a vyhrála 3:1.

Teplice vyrukovaly na divizní Třebíč v rozestavení se třemi útočníky, přesto se o účast v dalším kole musely strachovat až do samého závěru. Vítězný gól na 2:1 zaznamenal čtvrthodiny před koncem Kalivoda.

V přímých soubojích týmů z nižších soutěžích k velkým překvapením nedošlo. Druholigová Viktoria Žižkov sice prohrávala v Letohradu, ale rychle srovnala krok a po vítězství 3:1 se může těšit na další boje. Třetiligové HFK Olomouc a Kroměříž se radovaly z postupu na hřištích papírově slabších celků, souboj dvou účastníků MSFL mezi Břeclaví a Slavičínem vyhráli v penaltovém rozstřelu hosté, kteří jsou v moravské části třetí ligy na posledním místě tabulky.

Výsledky 3. kola fotbalového Ondrášovka Cupu

Karviná - Slovan Liberec 0:0, na penalty 5:3

Hulín - SK Sigma Olomouc 1:3 (1:0)

Třebíč - FK Teplice 1:2 (0:1)

Ovčáry - FC Zbrojovka Brno 2:2 (0:1), na penalty 2:4

Kunice - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0), na penalty 2:4

Konice - 1. HFK Olomouc 0:2 (0:1), Vrchovina - Kroměříž 2:3 (0:2), Břeclav - Slavičín 1:1 (0:0), na penalty 4:5, Letohrad - Viktoria Žižkov 1:3 (1:2), Opava - Varnsdorf 2:1 (2:0)

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články