Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Česko touží po fotbalovém ME do 21 let

Praha - Česká republika definitivně podala kandidaturu na pořádání mistrovství Evropy jednadvacítek v roce 2013. Hrálo by se v Praze na Letné a v Edenu, další skupiny by se uskutečnily v Olomouci a v Uherském Hradišti. Oznámil to šéf české kandidatury, jímž je bývalý generální sekretář fotbalového svazu Petr Fousek. O pořadateli turnaje rozhodne vedení Evropské fotbalové unie (UEFA) na svém zasedání 10. prosince v Praze.

Vedení českého fotbalu o kandidatuře rozhodlo už v polovině května a od té doby se začalo na projektu pracovat. "Krátce poté mě oslovil předseda svazu Ivan Hašek, zda bych se koordinace pořadatelství ujal. Od té doby pracujeme na konkrétní představě o turnaji," vysvětlil Fousek. 

Uzávěrka přihlášek byla 17. září a vedle České republiky chtějí šampionát pořádat také Anglie, Wales, Irsko, Řecko, Bulharsko a Izrael. "Původně kandidovalo také Maďarsko, které ale nakonec od toho ustoupilo," vysvětlil Fousek.

Náklady by hradila UEFA, ambasadorem je Nedvěd

Náklady na pořádaní šampionátu byly vyčísleny na 62,5 miliónů korun, přičemž tuto sumu by hradila UEFA. "Pořádání turnaje jednadvacítek patří do skupiny akcí EuroTop, podobně jako Euro, Liga mistrů či Evropská liga. Z toho vyplývá společný marketing, které všechny akce mají," vysvětlil Fousek. 

Ambasadorem, který bude lákat evropské naděje do Čech, je Pavel Nedvěd, jenž by se mohl objevit při prezentaci šampionátu na rozhodujícím pražském jednání. Česká jednadvacítka by byla nasazena jako přímý účastník turnaje, a nemusela by tudíž hrát kvalifikaci.

Od čtvrtka jsou v distribuci lístky na Skotsko

Je nám líto, video expirovalo.
Od čtvrtka se prodávají lístky na zápas se Skotskem

Českomoravský fotbalový svaz už ve čtvrtek začíná prodávat vstupenky na druhý zápas české reprezentace v kvalifikaci o ME 2012. Systém prodeje lístků je odlišný, než byl doposud. "Ve čtvrtek v osm hodin ráno bude spuštěn předprodej na Skotsko. Bude fungovat distribuce skrze 6 500 terminálů Sazky, čili jdeme se vstupenkami za fanoušky. Ti si v místě svého bydliště budou moci po objednání vyzvednout své lístky. Doufám, že i to přispěje k tomu, aby bylo v Edenu vyprodáno," uvedl ředitel komunikace ČMFS Petr Svěcený.

UEFA
zdroj: uefa.com
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články