Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Policie zadržela kvůli derby pražských \"S\" deset fanoušků

Praha - Policisté v souvislosti s fotbalovým zápasem Slavie se Spartou zadrželi pět fanoušků. Dva ještě před utkáním, jednoho během zápasu a zbývající dva po skončení derby. Jeden z fanoušků byl zadržen za neuposlechnutí výzvy policie, druhý porušil pražskou vyhlášku o držení pyrotechniky. Třetí muž odpálil pyrotechniku přímo na stadionu, vyvedla jej pořadatelská služba a policisté ho pak zadrželi. Další dva, muž a žena, se rozhádali a přetahovali o fanouškovskou šálu. Podle policistů přitom narušovali veřejný pořádek. Informovala o tom mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová. Po utkání se strhla mezi příznivci pražských klubů ve Vršovické ulici bitka. Jedna žena při ní byla zraněna, dostala ránu půllitrem. Po bitce policie zadržela pět lidí.

Cesta asi pěti stovek příznivců Sparty na slávistický stadion se jinak obešla bez incidentů. Fanoušci jeli z Letné metrem na stanici Strašnická a odtud šli pěšky do Edenu. Dopravní podnik pro ně vypravil speciální soupravu metra, která v ostatních stanicích nezastavovala.

Průvod skandujících příznivců letenského klubu zastavil dopravu v okolí stanice metra Hradčanská i na Strašnické. Na fanoušky dohlíželo kolem 300 hlídkujících policistů. Někteří fanoušci v průvodu házeli dýmovnice, nesli takzvané římské svíce nebo skandovali hesla.

O bezpečnost v ulicích metropole se starali kriminalisté, dopravní policisté, pracovníci antikonfliktního týmu, pyrotechnici, psovodi se psy a policisté na koních. V záloze byla připravena speciální pořádková jednotka, ze vzduchu situaci monitoroval vrtulník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články