Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Trápící se Slavia hostí Spartu, kterou posílila výhra s Palermem

Praha - V pražském Edenu se dnes odehraje již 158. ligové a celkově 274. derby mezi fotbalisty Slavie a Sparty, do kterého týmy vstupují v odlišném rozpoložení. Zatímco Sparta ve čtvrtek v Evropské lize vybojovala cenné vítězství nad Palermem, Slavia nevyhrála v domácí soutěži už čtyři zápasy. Poslední výsledky staví do role favorita Spartu, ale pro Slavii mluví domácí prostředí a také touha konečně Spartu v lize po třech předchozích nezdarech porazit. A zároveň zlepšit vzájemnou bilanci, která především od roku 1993 hovoří jasně ve prospěch rivala z Letné. Hlavním rozhodčím utkání bude Miroslav Zelinka, který jako jediný ze sudích v této sezoně udělil už dvě červené karty. Přímý přenos sledujte od 18:00 na ČT2 nebo webu SportŽivě.cz.

Přestože se v současnosti může lepší formou pyšnit Sparta, podle obou trenérů nemá zápas favorita. I proto, že Slavia chce po čtyřech zápasech konečně vyhrát a Sparta si nemůže dovolit zaváhat, protože potřebuje snížit desetibodový náskok Plzně v čele tabulky.

Sparta jde do derby povzbuzená cennou výhrou 3:2 nad Palermem. Chovanec však tento výsledek před zápasem nepřeceňuje. "Vážíme si tohoto vítězství, ale to je všechno. Odděluju pohár a ligu, je to jiná soutěž, jsou tam jiní soupeři," řekl Chovanec, který se nebojí toho, že by se mohl objevit problém Sparty z minulých let, kdy bezprostředně po úspěchu v evropských pohárech přišel matný výkon v lize kvůli slabší motivaci.

Také Karel Jarolím si nemyslí, že by výhra Sparty nad Palermem měla pro derby zásadní význam. "Liga je něco jiného než evropské poháry. Třeba v Brně sice Sparta zahrála skvěle, ale doma s Jabloncem musela bojovat o výhru až do poslední chvíle," uvedl slávistický kouč.

Zatímco Sparta bude chtít hlavně zamezit kombinačním akcím soupeře, Slavia se soustředí na bránění standardních situací Sparty. "Byl bych rád, kdybychom dokázali předejít brankám ze standardek. Nejdůležitější ale je, abychom se my sami prosadili brankově," řekl Jarolím, jehož svěřenci v posledních čtyřech zápasech dali jen tři góly, z nichž byl jeden vlastní soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Před derby pražských "S"



Oba trenéři mají starosti se složením sestavy. Chovanec sice může oproti souboji s Palermem již počítat s trojicí distancovaných záložníků Matějovský, Kucka, Vachoušek. Hrát ale stále nemohou Hušek, Kušnír, Hejda a Zeman a nejistý je start Vacka, který se těsně před utkáním s Palermem zranil. "Musíme počkat, jak se to vyvine. Věřím, že Vacek bude v pořádku," řekl Chovanec.

Pohár LM jen na obrazovce

Součástí derby bude představení poháru pro vítěze Ligy mistrů, který bude přímo na stadionu, ale kvůli rozsáhlým bezpečnostním opatřením a problémům s reklamou ho fanoušci uvidí jen prostřednictvím velkoplošné
obrazovky.

Také Jarolím bude muset opět v sestavě improvizovat. Dlouhodobě jsou mimo hru zranění Hloušek, Naumov a Kaufman, ke kterým přibyl Zákostelský a navíc je nejistý start zkušeného útočníka Vlčka.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články