Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liga nabídne pondělní derby i snahu Baníku povstat ze dna

Praha - Program 9. kola první fotbalové ligy je pouze předkrmem před vydatným chodem, kterým je pondělní derby Sparta - Slavia. Liga však byla rozehrána už včera soubojem vedoucí Plzně na půdě jabloneckého vicemistra, lídr ligy ze západu Čech si však tři body ujít nenechal a zvítězil 2:1. O víkendovém programu bude nejzajímavější sledovat, jak se s hlubokou krizí vypořádá Ostrava, která přivítá nováčka z Hradce Králové. Česká televize odvysílá přímý přenos ze zápasu Sigma Olomouc - Slovan Liberec a duelu Slavie se Spartou. Oba zápasy můžete sledovat také na webu sportživě.cz.

Baník se po pěti prohrách poprvé v historii české ligy propadl až na úplné dno prvoligové tabulky, což ve středu okořenil ještě pohárovou blamáží na půdě třetiligového Slavičína. Z bláta se pokusí vyhrabat proti nováčkovi, se kterým prohrál naposledy před třinácti lety. Hradečtí fotbalisté v Ostravě v novodobé historii nikdy nevyhráli a na tři body z venku čekají už dokonce 25 utkání, což se díky druholigové minulosti protáhlo na devět let.

Mladá Boleslav i Teplice patří mezi nejkonsolidovanější české kluby a znovu jsou ve hře o příčky znamenající pohárové starty. V minulosti ale bývaly výsledky vzájemných duelů pořádně vrtkavé, ze dvanácti soubojů se jen třikrát radoval domácí celek.

Olomouc už jedenáctkrát v lize neprohrála a teď hraje proti Liberci, proti kterému se jí daří. Trenér Zdeněk Psotka je ale ve střehu před ofenzívou Slovanu. "Je to taky ofenzivně laděné mužstvo podobně jako naposledy Mladá Boleslav. Směrem dopředu tam má nebezpečné typy hráčů, ať jde o Štajnera, Keriče, Nezmara. My snad budeme více produktivní v koncovce," věří Psotka. Liberec dorazí povzbuzený přesvědčivou výhrou nad Ostravou a aktivně chce vystoupit i proti nejlépe útočícímu celku ligy. Severočeši mají Olomouci také co vracet. Čtyřikrát za sebou s ním v lize prohrál, na jaře s ním vypadl i z Ondrášovka Cupu.

Ústí se po sedmibrankovém debaklu v Plzni chce rehabilitovat s Českými Budějovicemi, svým tabulkovým sousedem. Severočeši se v týdnu snažili na těžkou prohru zapomenout a k přátelskému utkání pozvali tým z krajského přeboru Proboštov, které vyprovodili vysokou porážkou. Hosté dokázali na podzim už porazit Spartu, ale od té doby jsou v útlumu. Podle kouče Jaroslava Šilhavého musejí jeho svěřenci v důležitém duelu se sousedem v tabulce vylepšit především ofenzivní část.

Brňané se po překvapivém vítězství v Teplicích odpoutali z posledního místa v tabulce a v tažení do středu ligového pelotonu chtějí pokračovat v duelu proti Bohemians. Klokani na jaře v Brně vyhráli, ale to byla poslední venkovní výhra zelenobílých. Tentokrát chtějí využít absence brněnského špílmachra Polácha a také dobrého rozpoložení v týmu po minulé výhře nad Příbramí.

Program zbývajících zápasů 9. kola:

Sobota 18. září: 16:00 1. FK Příbram - 1. FC Slovácko; 18:00 Baník Ostrava - FC Hradec Králové; 18:20 Sigma Olomouc - Slovan Liberec (zápas vysílá ČT4 a web sportživě.cz)

Neděle 19. září: 15:00 Ústí nad Labem - Dynamo České Budějovice; 17:00 FK Mladá Boleslav - FK Teplice, Zbrojovka Brno - Bohemians 1905

Pondělí 20. září: 18:00 Slavia Praha - Sparta Praha (Zápas vysílá ČT2 a web sportživě.cz)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články