Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Olomouc doma s Mladou Boleslaví poprvé ztratila

Olomouc - Fotbalisté Olomouce poprvé v sezoně ztratili doma body, když v dohrávce 8. kola uhráli s Mladou Boleslaví jen bezbrankovou remízu. V předchozích čtyřech zápasech na Andrově stadionu přitom vždy nastříleli minimálně tři branky, dnes však v koncovce selhali, což se jim doma stalo po téměř roce. Nedařilo se především záložníkovi Navrátilovi, který dvakrát netrefil prázdnou branku. I tak ale Sigma udržela druhou příčku v lize, navíc popáté z posledních šesti domácích zápasů neinkasovala.

Poslední vzájemné souboje přinášely ofenzivní fotbal a také dnes se oba celky snažily především útočit. Aktivnější byla Olomouc, ale i hosté se nenechali zahanbit. Přesto, že jim v útoku chyběl Bulut, který musel odjet do Austrálie, aby vyřešil problém s vízy. Jako první zahrozili domácí, ale Hubník svůj průnik nedotáhl do koncovky a po následném rohu střílel Škerle těsně vedle. A tak mohli trestat Boleslavští. Ve 20. minutě se do odraženého míče opřel Táborský, jehož parádní ránu zastavila tyč.

Útoky se přelévaly ze strany na stranu, ovšem bez vyložené šance. Ta přišla po půlhodině hry a byla více než stoprocentní. Hubník chytře prodloužil na Navrátila, který se řítil sám na Millera, obešel ho, ale poté netrefil prázdnou branku. Podobně si vedl i Hubník, který z hranice vápna v pádu jen těsně minul.

Záznam utkání Olomouc - Ml. Boleslav sledujte zde

Hned od nástupu do druhé půle se domácí snažili rozhodnout, nejblíže gólu byl znovu Navrátil, ale opět prokázal, že neměl svůj den. Po další akci Hubníka brankář Miller vyrazil jen před dobíhajícího Navrátila, kterému stačilo míč z malého vápna uklidit do sítě, místo toho však přestřelil. Dvacetiletý záložník tak málem přišel o svou kštici, jak moc si po zahozených šancích rval vlasy.

Boleslav však nedokázala olomoucký zmar v útoku potrestat. Nejlepší hráč hostů Táborský posadil míč na hlavu Procházky, ale ten ztroskotal na výborném zákroku brankáře Drobisze. Domácím nepomohl ani příchod nejlepšího střelce minulé sezony Michala Ordoše, který kvůli zranění břišního svalu nastoupil poprvé v sezoně. Za sedm minut se dostal do jediné šance, kdy se na hranici vápna efektně uvolnil, ale přízemní střelou Millera nepřekvapil.



Olomouc nedala na svém hřišti gól poprvé od souboje s Jabloncem na konci loňského září a přišla o domácí sedmizápasovou vítěznou sérii, která začala v březnu po prohře 1:2 právě s Mladou Boleslaví. Ta je za poslední rok jediným týmem, který dokázal v Olomouci bodovat.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články