Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň v poháru vyhrála, Hradec selhal na Žižkově při penaltách

Praha - Fotbalisté Viktorie Plzeň zdolali první překážku na cestě k obhajobě domácího poháru s lehkostí. Vedoucí tým ligové tabulky vyhrál v druhém kole Ondrášovka cupu na hřišti druholigového Mostu 4:1 především zásluhou Bakošova hattricku. Naopak Hradec Králové na Žižkově po bezbrankovém průběhu vypadl na penalty a je po Příbrami, Slovácku a Bohemians 1905 už čtvrtým ligovým klubem, který v poháru skončil.

Trenér Východočechů Václav Kotal šetřil několik svých opor v čele se střelcem Pilařem a hosté v improvizované sestavě na Žižkově gól dát nedokázali. Po hodině hry sice vytáhli své ofenzivní trumfy Dvořáka a Rezka, ale ani to nepomohlo. V poslední minutě měl obrovskou šanci rozhodnout Pokorný, ale netrefil branku, a tak došlo na penaltový rozstřel.

V něm hradecký Fischer hned při prvním pokusu přestřelil. Hosty udržel ve hře brankář Lindr, když vykopl Kropíkovu střelu, ale v páté sérii Hájovský také mířil příliš vysoko a domácí mohli začít slavit. V poháru mohou dojít ještě dál, protože v třetím kole je čeká divizní Letohrad.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Most - Plzeň

Plzeň v Mostu nenechala nic náhodě. Díky volnému víkendu dostala prostor prakticky nejsilnější sestava, která rychle zhasila mostecké naděje. Už v 10. minutě vylétl ze středového kruhu Horváthův precizní nákop přes obránce a Bakoš ho uklidil do sítě.

V 23. minutě vychytal další Bakošovo sólo brankář Paleček, ale po zmatcích míč dotlačil do sítě Rada. Bakoš ještě do přestávky stihl další dva góly a tím bylo prakticky po zápase. V závěru už jen snížil Makedonec Danovski.

V duelu dvou druholigových týmů vyhrála pražská Dukla v Sezimově Ústí 3:2. Vítězný gól dal v 65. minutě Přeučil a těsně před koncem zachránila Duklu před vyrovnáním tyč. V třetím kole přivítá na Julisce Jablonec.

Výsledky 2. kola fotbalového Ondrášovka Cupu

Baník Most - Viktoria Plzeň 1:4 (0:4)

Viktoria Žižkov - FC Hradec Králové 0:0, na penalty 4:3

Sezimovo Ústí - Dukla Praha 2:3 (1:2)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články