Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Bílek má o sestavě téměř jasno. Chybí mu vyřešit stoperskou hádanku

Praha – Českou fotbalovou reprezentaci čeká ve čtvrtek přesun do Olomouce, kde v úterý sehraje první kvalifikační zápas na Euro 2012 proti Litvě. Trenér Michal Bílek má o sestavě téměř jasno, stále však řeší složení stoperské dvojice. Při zranění Tomáše Sivoka je stoperskou jedničkou národního týmu Roman Hubník, byť má na svém kontě jen osm startů za národní mužstvo.

"Já to neberu, jestli jsem stoper číslo jedna. Přijel jsem na sraz, abych odvedl co nejlepší výkon a hlavně abychom v úterý vyhráli," prohlásil s pokorou Hubník.

Realizační tým se snažil k návratu přemluvit zkušeného Tomáše Ujfalušiho, který s Atléticem Madrid sbírá jeden úspěch za druhým. Jeho reprezentační konec se však zdá být skutečně definitivní. "Určitě se nevzdávám a při každé příležitosti, když ho uvidím, se ho budu snažit nalákat, protože si myslím, že je to škoda," uvedl manažer týmu Vladimír Šmicer.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek vybírá stopery

Možné varianty jsou v zásadě tři. Buď se k Hubníkovi postaví Jan Rajnoch jako ve druhé půli utkání s Lotyšskem, nebo druhé stoperské místo zaujme Marek Suchý, který však zatím za reprezentaci ještě nenastoupil. Třetí variantou a asi tou nejpravděpodobnější je, že mužstvo nastoupí se stopery Hubníkem a Michalem Kadlecem. Místo něj by pak mohl jako levý bek hrát Daniel Pudil. "Pokud Michal (Kadlec) bude hrát stopera, tak to vypadá, že bych na levé straně měl být já," přiznal Pudil.

Daniel Pudil a Tomáš Necid
zdroj: ČTK autor: René Volfík

Hlavní zprávy

Nejčtenější články