Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jablonec byl blízko první výhře, Beauguel ale vybojoval pro Zlín bod

Jablonec po dvou prohrách poprvé v první lize bodoval, když remizoval ve Zlíně 1:1. Hosté od 70. minuty vedli po hlavičce Jakuba Považance, o výhru je ale připravil v 90. minutě vyrovnávacím gólem Jean-David Beauguel. Ševci po dvou výhrách ztratili první body.

Jakub Považanec v dresu Jablonce
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Trenér Jablonce Rada po dvou předcházejících nezdarech sáhl k několika změnám v sestavě. Tou hlavní bylo, že se v základu poprvé v této sezoně objevil Hübschman. Severočeši získali ve vedru zásluhou větší aktivity územní převahu a spoléhali na útočení po stranách.

Většinu centrovaných míčů posbírali domácí obránci, přesto v úvodní čtvrthodině Jablonec dvakrát vážněji zahrozil. Po Trávníkově rohovém kopu se hlavička stopera Lischky odrazila od země nad branku a vzápětí Jovovičova střela olízla břevno.

Zlín dlouho zápasil s přesnějším založením útočné akce, ale pak začal hrozit. Ve 22. minutě po Hnaníčkově centru z pravé strany Poznarova hlavička mířila nad branku.

Stejně naložil s další podobnou příležitostí o 12 minut později Beauguel. Největší šanci k otevření skóre měl domácí Jiráček, jehož přízemní střelu brankář Hrubý vytáhl mimo tyče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Jablonec

Zlín ve druhém poločase zpřesnil kombinaci, k zakončení se ale zprvu příliš nedostával. Jablonec se více zatáhl do defenzivy a spoléhal na rychlé protiútoky.

Po jednom z nich v 70. minutě po centru z pravé strany Považanec hlavou překonal brankáře Dostála a poslal hosty do vedení. Zlínský trenér Bílek po inkasovaném gólu pozměnil taktiku a do hry zařadil třetího útočníka Džafiče.

"Ve druhém poločase jsme soupeře zatlačili. Ale dostali jsme bohužel gól a museli jsme náskok opět dohánět. Trenér Bílek nás motivuje, že se nic neděje, když dostaneme branku," řekl zlínský středopolař Róbert Matejov.

V 85. minutě byl blízko rozhodnutí Holeš, který po nenápadném útoku trefil tyč. Jablonec to následně hodně mrzelo. Už v 90. minutě se střela střídajícího Jakubova odrazila od tyče a míč pohotově vrátil do sítě Beauguel.

Podařilo se mu to už podruhé za sebou v domácím utkání. Před dvěma týdny gólem ve druhé minutě nastavení pomohl "Ševcům" k obratu a výhře 3:2 nad Mladou Boleslaví. "Obě tyto branky bylo poměrně snadné vstřelit. Míč se vždy ke mně dobře odrazil. Důležité je, že se pohybuji před brankou," řekl Beauguel.

"Měli jsme tři body na dosah. Asi má nyní Zlín štěstí. Nastřelí tyčku, míč se k nim odrazí a dají gól. Na Jablonec jeden bod po třech gólech je hodně málo," posteskl si hostující stoper Tomáš Břečka.

Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 90. Beauguel - 70. Považanec. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kubr. ŽK: Hnaníček, Poznar (oba Zlín). Diváci: 3480.

Zlín: Dostál - Hnaníček (87. Jakubov), Buchta, Gajič - Podio (73. Džafič) - Matejov, Traoré, Jiráček, Bartošák (75. Holík) - Poznar, Beauguel. Trenér: Bílek.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Břečka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Acosta (65. Pleštil), Trávník (82. Kubista), Považanec, Jovovič - Doležal (87. Chramosta). Trenér: Rada.

Michal Bílek (trenér Zlína): Můžeme být s výsledkem spokojeni. Také proto, že jsme dali vyrovnávací gól v poslední minutě. Jablonec držel lépe míč, my jsme se do hry dostávali hůře, přesto jsme si vypracovali šance. V úmorném vedru mělo utkání vysoké nasazení a s přístupem a výkony hráčů jsem spokojen. Jablonec byl nejtěžší ze soupeřů, na které jsme v úvodu ligy narazili. V závěru jsem dal do hry všechny útočníky, i Jakubova, který byl zraněn a neodehrál ani minutu. Zkusil jsem hop nebo trop a vyšlo to. Na brance se Jakubov podílel. Když chcete zápas zvrátit, tak je výhoda mít v útoku vysoké hráče, což máme."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Bod ze Zlína je potěšující, ale jsem zklamaný, že jsme zápas nedotáhli k vítězství. Inkasovali jsme branku hodně pozdě a už jsme výsledek nemohli zvrátit. Podle toho, jak se zápas vyvíjel a kdy jsme dostali branku, mě ztráta výhry mrzí. Mám však dobrý pocit z toho, že jsme odehráli dobré utkání. Pouze nám to nyní nepadá, musíme se z toho dostat prací. Zlín byl před zápasem po zisku šesti bodů v pohodě. Škoda že po vstřelení první branky nepřidal Holeš, který trefil jen tyčku, druhý gól. To už by Zlín zápas těžko vyrovnal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články