Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Překvapivý tah. Karviná před posledním kolem mění trenéra

Vedení Karviné sáhlo k odvážnému tahu. Dva dny před závěrečným utkáním fotbalové ligy odvolalo hlavního trenéra Josefa Muchu. Předposlední tým tabulky nejvyšší soutěže povede v rozhodujícím duelu o udržení v Jihlavě sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk, který byl už v posledních dvou kolech s Ostravou a Jabloncem na střídačce po boku odvolaného Muchy.

Lubomír Vlk
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Vedení klubu sáhlo k tomuto kroku a věří, že nový impulz pomůže ke kýžené výhře na Vysočině. Jedině tři body zajistí prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu," uvedl předseda představenstva MFK Karviná Jan Wolf. Spolu s Muchou u mužstva skončil i asistent Ivan Kopecký, který ve dvojici s Muchou fungoval od ledna.

"Byl to pro mě šok. Jsem zklamaný, protože o záchranu bojujeme do poslední chvíle. Bohužel, majitel se tak rozhodl. Svědomí mám čisté, udělal jsem maximum, abychom se zachránili," uvedl Mucha pro iDnes.cz.

Karvinští v posledním kole musejí pro záchranu mezi elitou v Jihlavě zvítězit. Jinak se po dvou sezonách vrátí do druhé ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Mucha v Karviné skončil

Mucha připustil, že se mu Karviná po čtyřech letech neopouští lehce. "Je to přece jen kus života a myslím, že jsem tady nějakou práci odvedl. To sice majitel ocenil, ale holt nyní se rozhodl takto. Klukům fandím a věřím, že mužstvo je schopné ten zápas zvládnout. Věřím jim," dodal Mucha.

Klub se rozhodl pro změnu na trenérském postu už podruhé v sezoně. Na konci podzimu skončil ve funkci Jozef Weber, tým provizorně vedl právě Vlk a od zimní přípravy byl do funkce hlavního kouče povýšen asistent Mucha. Tomu ale nyní zlomila vaz série jedenácti zápasů bez výhry, která tým uvrhla na sestupové patnácté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články