Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pivarník po sestupu Brna: Jsme podprůměrní. Vím přesně, kde jsme měli problémy

Nevýrazný kádr bez osobností a žalostná střelecká produktivita odsoudily fotbalisty Brna k pádu do druhé ligy. V historii samostatné české nejvyšší soutěže sestoupila Zbrojovka podruhé. Při prvním pádu před sedmi lety se hned za rok mezi elitu vrátila. Nyní bude mít klub z moravské metropole situaci obtížnější. Z druhé ligy totiž v příštím roce postoupí jen vítěz a týmy na druhé a třetí příčce si zahrají baráž. Zdali u toho bude i trenér Roman Pivarník, je momentálně nejasné.

Roman Pivarník na lavičce Brna
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Máme hodně pomalých hráčů. Ve všem jsme podprůměrní. Nejsme ani nějak zvlášť bojovní a chybí nám rychlost. Snažili jsme se proto hrát kombinačně, ale naše akce jsou zdlouhavé. Vím přesně, kde jsme měli problémy," uvedl Pivarník, jenž převzal tým začátkem října loňského roku po devátém kole. 

Hlavním problémem Brňanů byla po celou sezonu bídná produktivita. "Neměli jsme hráče, který by nás střelecky potáhl. A také nám chyběli fotbalisté, kteří dají dva až tři góly. Na podzim tuto úlohu plnil Michal Škoda, ale na jaře se zranil. Nepomohli jsme si k lepším výsledkům ani standardními situacemi, z nichž jsme nedali ani gól," pokračoval Pivarník.

Sestup považuje za nejhorší okamžik v kariéře. "Nikdy jsem něco podobného nezažil. Ani jako hráč, ani v trenérské roli. Nezříkám se odpovědnosti. Měli jsme ještě více tlačit na to, abychom dokázali mužstvo přebudovat. Po podzimu jsme věděli, že chceme získat českého útočníka adaptovaného na ligu. Bohužel jsme ani jednoho z pěti až šesti hráčů, kteří připadali v úvahu, nedotáhli. Museli jsme proto sáhnout do zahraničí. Také nám chyběla střední generace hráčů," konstatoval jednapadesátiletý kouč.

Hlavní příčinu sestupu vidí v nezvládnutých střetnutích s přímými konkurenty. Po podzimu se Brno posunulo na 12. místo a přeskočilo Karvinou, Slovácko, Ostravu a Jihlavu.

"Rozhodující bylo, že jsme na jaře nedokázali uspět v domacích duelech s Mladou Boleslaví a Karvinou. Prohráli jsme na Slovácku, kde jsme zahodili vyložené šance a ještě jsme měli kopat pokutový kop. Nevyšel nám ani zápas na Dukle," řekl Pivarník, jenž zatím nemá jasno o své budoucnosti.

"Nevím, zda to bude se mnou, nebo beze mě. Nějaké rozhovory jsme měli, ale stále bylo o co hrát. Druhá liga je hodně náročná. Nebude jednoduché poskládat mužstvo. Cílem by měl být okamžitý návrat. Je to nicméně otázka filozofie. Mladí hráči v klubu jsou šikovní, měli by dostávat šanci," dodal bývalý trenér Plzně, Bohemians, Olomouce či Jihlavy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články