Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň slaví titul a základní skupinu LM! Mistrem je i díky slávistickému kolapsu. Brno sestupuje

Jarní trápení prolomili symbolicky z kopačky Michaela Krmenčíka a vítěznou branku přinesl Milan Petržela. Plzeňští fotbalisté nepřipustili pochybnosti ohledně nenasazení videoasistenta a vybojovali titul, když porazili Teplice 2:1. I kdyby ale Viktoria jen remizovala, měla by mistrovský pohár v kapse, protože Slavia nezvládla domácí zápas s Jabloncem a prohrála 1:3. Severočeši tak mají blízko základní skupině Evropské ligy, Sigma totiž podlehla na půdě Sparty 0:1. Záchranářské derby mezi Karvinou a Ostravou dopadlo lépe pro Baník, který má po remíze 0:0 stále jednobodový náskok před svým rivalem. Prvním jistým sestupujícím je Brno, které neporazilo Jihlavu.

Slavící plzeňští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Viktoria Plzeň - Teplice 2:1

Klopýtání zapomenuto, pro fotbalisty Plzně nyní přichází období slavení. Západočeši využili na domácím hřišti první mečbol a po výhře 2:1 nad Teplicemi se radují z mistrovského titulu. Zároveň si zajistili přímý postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Vítězství Viktorii trefili Michael Krmenčík a Milan Petržela. Za hosty snížil v závěru David Vaněček. 

Je nám líto, video expirovalo.
Paclík: Naše cesta je správná, teď musíme najít správnou cestu

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375048-on-line-plzen-teplice-2-0)

Slavia Praha - Jablonec 1:3

Měli znovu zatlačit na Plzeň v boji o titul a vybojovat důležitou výhru proti Jablonci, která by jim zajistila Ligu mistrů. Místo toho ale už slávisté po prvním poločase prohrávali se Severočechy vysoko 0:3. Nejdřív se krásnou trefou z dálky trefil Považanec, poté slávistická obrana nezareagovala na výpad Jablonce po pravé straně a potřetí z přímého kopu zasáhl Trávník. Slavia ale mohla klidně v zápase i vyhrát, ale nedokázala proměnit velký počet stoprocentních šancí a nakonec prohrála s Jabloncem 1:3. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375053-slavisticky-vybuch-sesivane-vypraskal-jablonec-titul-je-pryc-a-lm-v-ohrozeni)

Karviná - Baník Ostrava 0:0

Měl to být zápas, který mohl jeden či druhý slezský tým odsoudit k sestupu. Místo toho ale Karviná s Baníkem odehráli jen bezbrankovou remízu 0:0 a oba týmy tak ještě mají naději na záchranu. Lépe je na tom Baník, který drží bodový náskok před Karvinou a stačí mu vyhrát doma nad Brnem, kterému už o nic nejde. Všechno má ale ve svých rukou i Karviná, která se zachrání, pokud zvítězí na půdě Jihlavy.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375050-karvina-ostrava)

Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:0

Sparťané se rozloučili s Davidem Lafatou vítězstvím 1:0 nad Sigmou, které je přiblížilo základní skupině Evropské ligy. Naopak Olomouc spadla z klíčového třetího místa až na pátou příčku, kde je o skóre právě za Spartou a o bod za třetím Jabloncem. Sparťané od úvodu opanovali střed hřiště, a když se navíc v průběhu první půle nechal vyloučit kapitán Sigmy Vepřek, tlak Pražanů se ještě zvýšil. Na startu druhé půle se o vítězný gól v utkání postaral Josef Šural.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375046-on-line-sparta-praha-olomouc-1-0)

Zbrojovka Brno - Jihlava 0:0

Šest let strávili v první lize fotbalisté Zbrojovky Brno po svém uplynulém sestupu do druhé ligy. Po letošní mdlé sezoně se ale s elitou opět loučí. Definitivně je k tomu odsoudila pouhá bezbranková remíza 0:0 s Jihlavou. Vysočina ale ještě jistou účast v první lize nemá – pokud doma prohraje s Karvinou, může se s první ligou rovněž rozloučit.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375049-brno-jihlava)

Slovácko - Zlín 1:1

Už viseli zlínští fotbalisté nad propastí, když se Slováckem v krajském derby prohrávali 0:1 z kopačky Sadílka. Dvanáct minut před koncem ale dokázal z penalty alespoň snížit Lukáš Železník a Zlín tak vybojoval důležitý bod po výsledku 1:1. Jistou záchranu tak mají oba týmy – jak celek z Uherského Hradiště, který dosáhl na 31 bodů, tak Zlín, který má sice o bod méně, ale i v případě výhry Karviné a bodové rovnosti má oproti Vysočině lepší vzájemné zápasy.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375054-slovacko-zlin)

Liberec - Bohemians 1:0

Liberec si po šesti zápasech bez výhry konečně připsal první vítězství, když porazil Bohemians 1:0. Slovan se tak na domácím hřišti rozloučil s trenérem Davidem Holoubkem, který po sezoně z klubu odchází, a stvrdil tak, že v lize skončí šestý. Naopak Klokani už pošesté v řadě nevyhráli – shodou okolností od té doby, co vypráskali Plzeň 5:2. Vítěznou branku v utkání vstřelil Matěj Pulkrab.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375051-liberec-bohemians-1905)

Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0

Souboj dvou týmů, kterým už v letošní sezoně o nic nešlo, zvládla lépe Mladá Boleslav a porazila Duklu Praha 1:0. Jedinou a rozhodující branku utkání vstřelil v 22. minutě Nikolaj Komličenko. Rozdíl ve skóre mohl být ještě větší, už v 5. minutě ale Valenta neproměnil nařízenou penaltu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/375052-mlada-boleslav-dukla-praha)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články