Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hattrick? Snad někdy v žácích. Užívám si to, byl rád Čermák

Plzeňský záložník Aleš Čermák měl v sobotu maximální radost. Po loňském příchodu ze Sparty v novém působišti totiž poprvé v lize skóroval, když Viktorii pomohl hattrickem k výhře 3:1 na hřišti posledního Brna. "Nikdy v životě jsem snad hattrick nedal. Možná na halovém turnaji v žácích. Takže si to užívám a jsem rád, že se mi to povedlo," řekl třiadvacetiletý Čermák.

Utkání Brno - Plzeň
zdroj: ČTK

Čermák prokázal střeleckou pohotovost a rychlou reakci. Při třetím gólu ve 48. minutě se k němu míč od tyče odrazil po Kopicově střele. "Bylo to hodně rychlé, zvedl jsem nohu. Míč ji trefil a odrazil se do branky. Možná to bylo dneska i o štěstí."

Poznamenal, že po něm trenér Pavel Vrba chce, aby často nabíhal za obranu soupeře. "To nám vyšlo při druhém gólu, kdy se akce povedla Kopicovi. Dostal jsem krásně balon za obranu, odskočil jsem od přední tyče a doklepnul jsem to do branky," uvedl plzeňský středopolař.

Vítězství nad Zbrojovkou považoval za hodně důležité. "Každý zápas jsme si říkali, že musíme sérii nezdarů konečně zlomit. Povedlo se nám podruhé na jaře vyhrát, hra dnes nebyla špatná, bylo to těžké utkání. Brno nás od začátku hodně vysoko presovalo, hrálo nátlakový fotbal. Moc nám pomohla ke zklidnění první branka. Jinak to bylo hodně soubojové utkání. Doufám, že jsme se odrazili k lepším výsledkům," tvrdil Čermák.

Před sobotním utkáním pomýšlel na to, že by se už mohl v plzeňském dresu prosadit gólově i v domácí soutěži. Před Brnem vstřelil pouze dvě branky v Evropské lize. "Je to pro mě velká úleva. Po obědě jsem si šel lehnout. Přiznám se, že jsem myslel na to, že bych taky mohl konečně vstřelit gól. Netušil jsem, že se na mě usměje štěstí a já dám hned tři," prohlásil Čermák.

Boj o titul je podle něj otevřený. Plzeň vede tabulku o osm bodů před druhou Slavií, která v neděli hraje v Liberci. "Je před námi ještě hodně zápasů. Není nic hotového. Slavia stahovala náš bodový náskok. Jsem zvědav, jak si povede v těžkém utkání v Liberci," poznamenal Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články