Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olomoučtí porazili Baník, rozhodla jediná Plškova branka

Olomoučtí fotbalisté jsou zpět na třetím místě tabulky. Pomohla jim k tomu těsná výhra nad ostravským Baníkem. Zápas rozhodl v 71. minutě Jakub Plšek. Baník prohrál po čtyřech zápasech a je tři body za hranou sestupu.

Fotbalisté Olomouce slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomoucký tým z lavičky vedl asistent Ladislav Onofrej, protože hlavní trenér Václav Jílek dostal dvouzápasový trest za kritiku rozhodčích v minulém duelu s Jabloncem. "Byli jsme namotivováni některými články v tisku. I když jsme uhráli bod v Jablonci, byli jsme kritizováni. Proto jsme chtěli dokázat, že máme kvalitu a jsme rádi, že se nám to podařilo," řekl Onofrej.

Utkání přes horké počasí začalo ve vysokém tempu. První zajímavé šance si vytvořili domácí, v šesté minutě Řezníček hlavičkoval nepřesně, o chvíli později Kalvach pálil z voleje těsně nad.

Mimo branku poslal svou hlavičku i ostravský Fillo a volný Řezníček v šestnáctce špatně trefil míč. Druhá část první půle už tolik zajímavých momentů nenabídla. Olomouc sice častěji držela míč, ale obrana Baníku pracovala dobře.

"Olomouc v první půli diktovala hru a byla nebezpečná při standardních situacích. Měla tam centry před bránu, tam jsme tahali za kratší konec," připustil kouč Ostravy Bohumil Páník. "Prvních 35 minut bylo z naší strany velmi kvalitních. Hráli jsme to, co jsme chtěli, a byla jen škoda, že jsme nedokázali skórovat," doplnil Onofrej.

I druhý poločas začal střeleckým pokusem Sigmy, Kalvach však z přímého kopu brankáře Laštůvku nepřekvapil. V 55. minutě Řezníčkovu ránu tečoval Hála a míč proletěl těsně vedle tyče. Za čtvrt hodiny po zaváhání Kalvacha postupoval na Buchtovu branku Baroš, který však o kousek netrefil horní růžek.

V 71. minutě se Olomouc dostala do vedení. Falta našel v šestnáctce volného Plška, který se elegantně obtočil okolo Šindeláře i Laštůvky a zakončil do odkryté branky. Baník v nejvyšší soutěži inkasoval po 381 minutách. "Ve druhé půli už jsme více vystoupili, aby domácí nemohli hrát takový postupný útok, kombinovat a roztahovat hru. Přinutili jsme je k dlouhým nákopům, a nebýt jedné chyby, kdy jsme se nechali přehrát ve vápně, tak bychom bod asi získali. Bohužel dnes nám nebylo přáno," uvedl Páník.

Domácím zkomplikoval cestu za výhrou Kalvach, jenž byl v 80. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Ostravané si ale až na hlavičku a nepřesnou ránu Šindeláře v přesilovce větší šance nevytvořili. Navíc ve čtvrté minutě nastaveného času Procházka před šestnáctkou zezadu fauloval unikajícího Yunise a dostal rovněž červenou kartu.

Ladislav Onofrej (Olomouc): "Byli jsme namotivováni některými články v tisku. I když jsme uhráli bod v Jablonci, byli jsme kritizováni. Proto jsme chtěli dokázat, že máme kvalitu a jsme rádi, že se nám to podařilo. Prvních 35 minut bylo z naší strany velmi kvalitních. Hráli jsme to, co jsme chtěli, a byla jen škoda, že jsme nedokázali skórovat. Pak se Baník více tlačil dopředu a měl tam nějaké situace, ale myslím, že s naším potenciálem a mužstvem jsme nemohli čekat, že Baník přehrajeme o dvě třídy. Vítězství je důležitější tím spíše, že několik hráčů mělo v týdnu zdravotní problémy."

Bohumil Páník (Ostrava): "Olomouc v první půli diktovala hru a byla nebezpečná při standardních situacích. Měla tam centry před bránu, tam jsme tahali za kratší konec. Ve druhé půli už jsme více vystoupili, aby domácí nemohli hrát takový postupný útok, kombinovat a roztahovat hru. Přinutili jsme je k dlouhým nákopům a nebýt jedné chyby, kdy jsme se nechali přehrát ve vápně, tak bychom bod asi získali. Bohužel dnes nám nebylo přáno. Měli jsme tam pak ještě situace. Hlavně Šindelář dvakrát, ale neproměnil ani jednu příležitost."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články