Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trpišovský proti "svým". Slavia chce v Liberci odpovědět na výhru Plzně

... Zná tam vše naprosto perfektně, hráče i stadion. Kouč Jindřich Trpišovský ale poprvé po svém konci ve Slovanu přijíždí do Liberce jako soupeř. Se Slavií chce potvrdit solidní formu a odpovědět na triumf vedoucí Plzně, na kterou Pražané nyní ztrácí osm bodů. Textový on-line přenos sledujte od 18:00 na webu ctsport.cz.

Utkání Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Zápas na stadionu U Nisy bude mít speciální příchuť zejména pro trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského, který severočeský tým ještě v podzimní části vedl. 

"Úplně nevím, co od toho čekat. Jedu do Liberce poprvé jako soupeř. Za dva a půl roku, co jsem tam působil, znám v podstatě každý kámen, každé místo na stadionu a všechny lidi. Pocity budou jiné, hlavně před utkáním," přiznal Trpišovský.

Obě mužstva se střetla v březnovém čtvrtfinále Českého poháru, jež doma opanovala Slavia 2:0. Na půdě soupeře nicméně uspěla v jediném z posledních šesti ligových duelů. "My tam jedeme za každou cenu vyhrát. Potřebujeme získat tři body. Z vlastní zkušenosti ovšem vím, jak těžké to bude. Za těch dva a půl roku jsme před vlastními příznivci prohráli v lize jen třikrát," upozornil Trpišovský.

Liberec se pokusí po dvou porážkách v řadě obhájce titulu minimálně potrápit. "Slavia jde výsledkově nahoru, dostala se do boje o titul a zadařilo se jí i v semifinále poháru. Aktuálně je její největší síla v tom, že dokáže zápasy rozhodovat ve druhých poločasech a vyhrávat, i když soupeře herně nijak neválcuje. Momentálně je rozdílovým hráčem slovenský záložník Stoch," konstatoval asistent trenéra Liberce Miroslav Holeňák. 

"Vyhrávat utkání je přesně to, co nám oproti Slavii teď chybí. Myslím, že soupeře dokážeme přehrávat, ale nedáváme góly, abychom převážili výsledek na naši stranu. Věřím, že se to v neděli změní. Střetnutí bude mít určitě veliký náboj a asi bude dost vyhecované, protože přijedou bývalí trenéři i hráči Slovanu. Motivaci máme všichni obrovskou a výsledek nám hodně napoví, jakou roli budeme hrát v boji o Evropu," dodal Holeňák.

Karviná se chce proti Teplicím odrazit k záchraně

S cílem navázat na předchozí kolo, ve kterém statečně vzdorovali mistrovské Slavii, půjde Karviná do zápasu s Teplicemi. 

"Je to celkem paradox. I když jsme před týdnem na jaře poprvé prohráli, tak by nás právě výkon z Edenu mohl nastartovat a pomoci nám v závěru ligy. Takhle bychom chtěli hrát i proti Teplicím. Být hodně na míči, nebát se hrát a kombinovat. Věřím, že v domácím prostředí to - na rozdíl od Slavie - dovedeme k bodovému zisku. Když takhle budeme pokračovat, zachráníme se," prohlásil kouč Karviné Josef Mucha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články