Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slavia prohlubuje čínské partnerství, navázala spolupráci s klubem Kuoan Peking

Čínská stopa ve Slavii se rozšiřuje. Klub, jejž vlastní čínská společnost CEFC, navázal nově strategické partnerství s nejstarším čínským klubem Kuo-an Peking. S aktuálně pátým celkem čínské ligy, který v minulém ročníku skončil devátý, plánují kooperovat na profesionální i mládežnické úrovni. Na Twitteru to oznámil předseda Slavie Jaroslav Tvrdík.

Generální ředitel Slavie Martin Krob (vlevo) a Jaroslav Tvrdík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Předseda představenstva developerské skupiny Sinobo Čou Ťin-chuej, jehož společnost je většinovým akcionářem pekingského klubu, byl tento týden na návštěvě v Praze, kde se kromě Tvrdíka sešel ve středu také s českým prezidentem Milošem Zemanem v rámci delegace čínské státní firmy CITIC Group, která by měla podle všeho převzít CEFC. Zemanovi dokonce předal dres svého klubu, jehož druhým akcionářem je právě CITIC.

Kuo-an Peking byl založen v roce 1951. Se sedmi tituly patří k nejúspěšnějším čínským celkům. Od vzniku superligy ale získal titul jen v roce 2009. Momentálně mezi jeho hvězdy patří španělský střelec Jonathan Soriano a Cédric Bakambu z Demokratické republiky Kongo, který v minulosti hrál za Villarreal proti Spartě, Plzni i Slavii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články