Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Motivace obrovská. Slavia i Boleslav touží po pohárovém finále

Podcenění situace rozhodně nehrozí, jde o finále poháru. Fotbalisté Slavie si ho mohou dokonce zahrát po dlouhých 16 letech. V cestě stojí Mladá Boleslav, která sice v lize ještě nemá klid v boji o záchranu, ale pohár je pro ně poslední šancí, jak si zajistit popáté za sebou účast v pohárové Evropě. Utkání začne ve 20:00 v přímém přenosu ČT Sport.

Utkání Mladá Boleslav - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Naším přáním je pohár vyhrát a mít nějakou trofej, nějaký týmový úspěch. Ale pořád nám zbývají ještě dva těžké kroky," řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský. "Dostat se do finále by pro nás byla velká událost, motivace je to obrovská. Chceme získat nějakou trofej, navíc vítěz MOL Cupu jde přímo do základní skupiny Evropské ligy. Rozhodně chceme celý pohár vyhrát," doplnil obránce Jan Bořil.

Slavia byla ve finále poháru devětkrát, ale naposledy v roce 2002, kdy slavila sedmý triumf. Od té doby získala už jen tři ligové tituly a na pohárový úspěch čeká.

Mladá Boleslav má šest kol před koncem ligové sezony stále náskok jen čtyř bodů na sestupové pozice, proto jsou pro Středočechy klíčové příští zápasy se Zlínem a Jihlavou, ale pohár kvůli tomu vypouštět nehodlají. Naopak. Triumf a Evropská liga jsou pro tradičního evropského účastníka velkým lákadlem.

"Bereme pohár vážně, chtěli bychom postoupit do finále, což by byl obrovský úspěch," řekl trenér Jozef Weber. "Prioritou je liga, kde stále hrajeme o záchranu, ale určitě nebudeme nikoho na víkend šetřit. Budeme se snažit mužstvo poskládat co nejlépe. Čtyři dny na odpočinek mezi zápasy jsou akorát," dodal.

Co s obranou?

Situaci mu ale komplikují trable se stopery. V Teplicích totiž zkoušel stoperskou dvojici Takács - Šušnjar, s níž počítal i na pohár, jenže druhý jmenovaný dostal červenou kartu a proti Slavii nemůže nastoupit stejně jako další stoper Chaluš, který v Mladé Boleslavi hostuje právě z Edenu. "Komplikace to je. Zvlášť když nemůžeme využít ani Chaluše," připustil Weber, který tak zřejmě bude muset do obrany stáhnout útočníka Mageru nebo dát šanci mladému Klímovi.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček, Kúdela - Stoch, Hušbauer, Sýkora - Tecl.

M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Magera, Křapka - Jánoš, Hubínek - Ladra, Valenta, Přikryl - Komličenko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články