Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baník je definitivně zpět, po skalpu Bohemians opustil poslední místo

Z posledních čtyř ligových utkání vytěžili fotbalisté Baníku Ostrava deset bodů. Ve 24. kole porazili Bohemians 2:0 a poskočili na patnáctou příčku, čtrnáctá Jihlava má o dva body více. Do střelecké listiny se v průběhu druhé půle zapsali obránci Jiří Fleišman s Lukášem Pazderou. 

Jiří Fleišman
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Slezané povzbuzeni krátkou sérií tří zápasů bez porážky vstoupili do svého dalšího existenčního duelu iniciativně. Jejich tlak záhy přinesl úvodní šance a "Klokany" už v sedmé minutě zachránila po hlavičce dezorientovaného stopera Hůlky tyč.

Domácí měli celou první půli navrch a většina nebezpečných akcí šla přes záložníka Hrubého. Ten v 19. minutě jedovatým volejem z velkého vápna těsně minul branku a v 32. minutě se neujala ani příležitost Baroše, který nezvládl zakončení z malého vápna.

Pražané byli během poločasu prakticky bezzubí, ale v 36. minutě protáhl zničehonic Laštůvku dělovkou z dvaceti metrů Hašek. Závěr byl ovšem znovu v režii Baníku, jenže Procházkův pokus hlavou vyškrábl Fryšták a už v nastavení měl po přímém kopu Hrubého i pořádný díl štěstí, když se míč od břevna odrazil na čáru a zpět do pole.

Hosté ani po změně stran nepřipomínali tým, který před týdnem impozantně setnul lídra z Plzně. Aktivitě soupeře odolávali jen do 52. minuty. Poté si Fleišman zpracoval ve vápně Fillův pas, navedl si míč na střed a svou "slabší" pravačkou zamířil přesně pod břevno.

Baník následně ještě zvýšil frekvenci svých ataků. Fillův pokus vytlačil Fryšták, nicméně v 59. minutě se po přetaženém rohu opřel výstavně do míče Pazdera a jeho bomba zaplula nechytatelně na zadní tyč.

Bohemians se k ohrožení domácí svatyně nedostávali a Laštůvka si proto v poklidu protáhl sérii neprůstřelnosti na 310 minut. V závěru mohl navíc přidat třetí gól Baroš, ale na malém vápně tak dlouho kličkoval, až o míč přišel.

24. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)

Branky: 52. Fleišman, 59. Pazdera. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Pochylý. ŽK: Pazdera, De Azevedo. Diváci: 8664.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman (65. Granečný) - Fillo, Hrubý, Hlinka, De Azevedo - Baroš (80. Diop), Poznar (87. Jirásek). Trenér: Páník.

Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Reiter (60. Záviška), Jindřišek, Mašek (60. Nečas), Hašek ml., Bartek - Tetteh (73. Kabajev). Trenér: Hašek st.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Po výhře Bohemians v minulém zápase nad Plzní jsme z nich měli respekt, ale věděli jsme, jaký mají způsob hry. Vypracovali jsme si šance už v prvním poločase, ale Fryšták je chytil. Naše odhodlání se zúročilo ve druhé půli a dali jsme dvě nádherné branky našimi krajními beky. Ti jsou tam, kde mají být. Dostávají se k míčům, dohrávají souboje, oba góly byly nádherné. Neřeknu nic jiného než to, že jsme udělali zase jen další krůček, ale válka nekončí a potřebujeme další body."

Martin Hašek (trenér Bohemians 1905): "Před utkáním jsem hráčům říkal, že je velmi těžké po výsledku, co jsme uhráli minulý týden, výkon zopakovat. Výkon od posledního utkání doma byl dnes diametrálně odlišný a ve všech parametrech jsme byli horším týmem. Narazili jsme na soupeře, který byl připravený dobře fyzicky, byl namotivovaný a věděl, co má hrát. Baník předvedl vysokou kvalitu ve spoustě situací, oba góly byly výstavní kousky. Prostřídali jsme během utkání sestavu a změnili rozestavení, ale byly to spíše takové pokusy ve stylu ‚pojďme něco zkusit‘. Po dvou obdržených gólech nebyl moment, abychom pomýšleli na body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články