Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Byla nebyla penalta. Královec v derby dvakrát chyboval

Pavel Královec podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR udělal v sobotním pražském derby mezi Spartou a Slavií (3:3) dvě chyby. Sudí nejprve ve 20. minutě chybně nařídil penaltu pro Spartu za ruku Jakuba Jugase mimo šestnáctku, poté v nastavení druhého poločasu po faulu domácího Lukáše Štetiny na Stanislava Tecla zase pokutový kop neodpískal. Oba původní verdikty čtyřicetiletý arbitr opravil po konzultaci s videorozhodčím.

Pavel Královec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Po zhlédnutí videozáznamu Královec v prvním případě "vytáhl" situaci před šestnáctku a kopal se jen přímý kop. Po souboji Štetiny s Teclem pak hlavní sudí nařídil penaltu, ze které Milan Škoda vyrovnal na 3:3.

Na Letné chyboval i pomezní sudí Ivo Nádvorník, který ve 31. minutě při gólu Jana Bořila nesignalizoval předchozí Škodův ofsajd. Branka po dalším zapojení videorozhodčího nebyla uznána. V derby hned čtyřikrát video změnilo původní verdikt.

V sobotním duelu mezi Ostravou a Duklou (1:2) chyboval také asistent Jan Paták, který v 58. minutě při brance domácího Milana Baroše nesprávně signalizoval ofsajd. Při druhém neuznaném gólu Baníku v 62. minutě už ale Paták podle komise rozhodl správně, protože Dame Diop byl při střele Marka Hlinky v postavení mimo hru. Vedení ostravského nováčka, který je poslední v tabulce, v pondělí kvůli neuznaným brankám podalo protest k Ligové fotbalové asociaci.

V páteční předehrávce mezi Libercem a Brnem (2:0) učinil nesprávné rozhodnutí pomezní rozhodčí Martin Wilczek, který ve 42. minutě neodmával ofsajd domácího Matěje Pulkraba při druhém gólu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články