Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Baník se dál topí, Jablonec slaví už čtvrtou jarní výhru

Situace v první lize začíná být pro Baník pořádně kritická. Ostravští už potřetí na jaře nevyhráli, když Jablonci podlehli 0:2, a na záchranu ztrácejí už sedm bodů. Naopak Severočeši zvítězili na jaře pod novým trenérem Petrem Radou už počtvrté a na čtvrtou Spartu ztrácejí už jen jediný bod. O vítězství Jablonce rozhodli Doležal a Jovovič.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ostrava i kvůli odloženému utkání nabrala výraznou ztrátu na soupeře v boji o záchranu, a tak potřebovala v Jablonci nutně bodovat. Nastoupila proto hodně agresivně, což přineslo ale jen dvě žluté karty během úvodních pěti minut.

Severočeši postrádali zraněného kapitána Hübschmana i potrestaného Považance, trenér Rada tak poprvé na jaře přešel na hru na dva útočníky, když si v poháru řekl o šanci Doležal. Jako první zahrozil ve 22. minutě druhý z útočníků Chramosta, ale trefil jen brankáře.

Po půlhodině začali zlobit hosté. S Hlinkovou střelou si poradil brankář Hrubý a ve 35. minutě trefil Fillo břevno. Do šaten mohl nakonec jít šťastnější Jablonec, ale Chramosta si ve velké šanci vylámal zuby na brankáři Laštůvkovi.

Rozhodující moment přišel v 50. minutě, kdy Masopust hlavou přiklepl míč Doležalovi a ten zařídil hlavou vítězný gól. Baník poté poslal do hry i uzdraveného kapitána Baroše a na poslední čtvrthodinu nasadil i třetího útočníka Diopa, ovšem vyrovnání nevybojoval.

Naopak v 78. minutě vyšel domácím brejk, Doležal vysunul Masopusta, který ještě přihrál Jovovičovi a černohorský záložník definitivně rozhodl, když vystřelil v pádu po předchozím faulu. V závěru mohl alespoň snížit Baroš, ale v šanci minul.

FK Jablonec - Baník Ostrava 2:0 (0:0)

Branky: 50. Doležal, 78. Jovovič. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Pospíšil. ŽK: Fillo, Hlinka, Jirásek, Pazdera, Fleišman (všichni Ostrava). Diváci: 3420.

Jablonec: V. Hrubý - Holeš, Lischka, Pernica, Zelený - Jovovič (86. Diviš), Trávník (82. Breda), V. Kubista, Masopust - Doležal, Chramosta (90. Čvančara). Trenér: Rada.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera (75. Diop), Procházka, Psyché, Fleišman - Jirásek, Hlinka - Fillo, R. Hrubý (58. Baroš), Granečný (46. De Azevedo) - Poznar. Trenér: Kučera. 

Petr Rada (trenér Jablonce): "Samozřejmě jsme věděli, že Baník není v příznivé situaci. První poločas byl opatrný z obou stran, my měli jednu stoprocentní šanci, kterou gólman chytil, další jsme nedotáhli dobře. Byl jsem malinko nespokojený, mohli jsme lépe kombinovat. Ve druhém poločase jsem hráče nabádal, aby byli trpěliví. Dostali jsme se do vedení, to bylo hodně důležité. Soupeř má rychlostní typy, směrem dopředu je Ostrava hodně silná. Naše obrana v této fázi obstála a dvě střely pokryl Vlasta Hrubý. Měli jsme trochu problém ve středu pole, Trávníkovi docházely síly, měl trochu v týdnu zdravotní problémy. Baník hrál na tři útočníky, naštěstí jsme dali druhý gól, který byl velmi důležitý. S výhrou jsem samozřejmě spokojen, za druhý poločas jsme si to zasloužili. V jednom týdnu jsme odehráli tři zápasy, které jsme vyhráli, kondičně jsme na tom dobře."
Radim Kučera (trenér Ostravy): "Prohráli jsme proto, že byl soupeř důslednější. V prvním poločase jsme trochu zaspali, Jablonec byl aktivnější a chtěl na nás vletět. My se strašně nadřeme na nějakou šanci, je to z naší strany příliš upracované. V druhé půli jsme tušili, že bude Jablonec přidávat na tlaku. Spíš než to jsme ale dostali zbytečný gól. Pak jsme stáhli hru na tři obránce a hráli vabank. Bohužel jsme z brejku dostali druhý gól a bylo po zápase." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články