Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparťanský restart pod Hapalem. Chci vrátit fanouškům něco, co jsem jim sebral, říká trenér

Fotbalisté Sparty se chystají na první utkání pod novým trenérem. Pavel Hapal má se svými svěřenci za sebou od svého úterního jmenování tři tréninky, které je měly dostatečně připravit na sobotní zápas 20. kola nejvyšší soutěže v Karviné. "Zatím nemám žádný problém, hráči trénují poctivě," přiznal Hapal, který nahradil vyhozeného neúspěšného stratéga Itala Andreu Stramaccioniho.

Trenér Sparty Pavel Hapal
zdroj: ČTK

Naposledy vedl slovenskou jednadvacítku, odkud ho mocně vylákala nabídka z Letné. A ta se podle jeho slov odmítnout nedala. Pavel Hapal se vrátil do Sparty po dlouhých 18 letech.

To v klubu působil ještě jako hráč, který však po pár měsících odcházel za extrémní zlosti fanoušků. Proti Barceloně totiž tehdy neproměnil zcela laxně kopnutou penaltu a Sparta v březnu roku 2000 nakonec prohrála 1:2. Sen o postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů byl pryč.

"Ta poslední vzpomínka není moc pěkná. Možná je pravý čas se vrátit. Když se vrátím k té nešťastné penaltě, tak to odčinit a fanouškům ukázat, že jim chci vrátit něco, co jsem jim sebral," prohlásil Hapal ve Sparta TV.

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast o novém spojení Pavel Hapal & Sparta:

Zná ho moc dobře sparťanský obránce Costa. S Hapalem se totiž setkal před pár lety v polské lize. Český trenér tam vedl Zaglebii Lubin, v němž zrovna hráč ze Zimbabwe působil. Jeho hostování se později změnilo na přestup, Costa poté zamířil právě do Prahy.

"Pro mě je dobře, že je to Hapal. Vím, jaký je," přiznal Costa. "Na druhou stranu, že máme nového kouče, to neznamená, že je všechno najednou dobré. To záleží na nás hráčích, jak budeme pracovat," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi.

"Costa je trochu starší, uběhlo trochu vody, ale je zkušenější. Patřil tenkrát k našim klíčovým hráčům," vzpomínal Hapal, který Lubin vedl v sezonách 2011–2013. "Potřebuje hrát vysoko, presovat. Takový je trenér," dodal Costa.

Ilustrační foto

Před Hapalem i sparťany je nyní utkání v Karviné, na které se hráči ve čtvrtek připravovali takticky. Karviné se zatím v jarní části sezony daří. Porazila Mladou Boleslav (1:0) a Zlín (4:0) a remizovala s Libercem (2:2). Naopak Sparta dokázala zvítězit jen nad Slovanem (2:0), na Slovácku a proti Brnu Pražané pouze remizovali (1:1).

"Nebývám moc nervózní. Snažím se na to dívat s nadhledem, připravuji mužstvo po taktické i fyzické stránce, hráči na to dobře reagují a myslím, že to zvládneme. A zvládnout znamená zvítězit," dodal Hapal, kterého po Karviné čeká daleko těžší zkouška - derby se Slavií.

Hapal, který jako hráč získal v roce 2000 se Spartou titul, má klub vrátit do boje o druhé místo. Další ligový triumf přidal na Slovensku už jako trenér se Žilinou, kterou poté právě přes Pražany dovedl do Ligy mistrů. "A teď je to pro mě ohromná výzva," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Hapal novým trenérem Sparty
Zdroj
ČT sport, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články