Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Pulkrab opět řádil pod Ještědem, proti Karviné zachránil bod

Dva zápasy - tři góly. Střelecká potence Matěje Pulkraba je po zimní přestávce alfou a omegou úspěchů Liberce. Proti Karviné však dva přesné zásahy sparťanského odchovance stačily Slovanu pouze k remíze. Slezané sice v 82. minutě ztratili vedení, přesto pokračují ve výborném vstupu do jarní části, ve které získali už sedm bodů. 

Utkání Liberec - Karviná
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec byl v průběhu první půle aktivnější, ale ani jednu z několika šancí neproměnil. V deváté minutě nacentroval ze strany Coufal na zadní tyč, kam si naběhl Pulkrab, jehož hlavičku vyrazil brankář Le Giang. A hostující gólman dál čaroval. V 26. minutě si zaběhl za obranu kapitán Coufal, nicméně Le Giang proti němu vyběhl a zakročil. Z následné dorážky nedostal míč do sítě ani Pulkrab.

Karviná byla půl hodiny neškodná. Poté však nečekaně udeřila. Kalabiška poslal oblouček za obranu, Weber přiťukl Wágnerovi a jeho nepovedená střela se odrazila od Coufala do branky. Domácí marně reklamovali soupeřovu ruku. Hostující útočník proto zaznamenal už čtvrtý jarní gól.

Slezané ve čtvrtém ligovém utkání s Libercem poprvé skórovali a ještě do přestávky se mohli trefit podruhé. Wágner ovšem tentokrát hlavičkoval vedle.

Do druhé půle vstoupil Slovan náporem a v 54. minutě srovnal. Po Potočného centru z rohu prodloužil míč stoper Köstl, který při zranění Karafiáta hrál první ligový zápas v kariéře, a na zadní tyči se hlavou prosadil Pulkrab. Domácí forvard navázal na vítězný gól z minulého kola proti Mladé Boleslavi. Karviná v lize po 329 minutách inkasovala.

Nerozhodné skóre ale vydrželo pouze dvě minuty. Köstl netrefil míč, Weber si obhodil druhého stopera Slovanu Kačarabu, sám před brankářem Hladkým zamířil přesně k tyči a v osmnáctém ligovém utkání dal svůj první gól.

Liberecký kouč Holoubek už v 67. minutě využil všech tří střídání a Severočeši zvýšili tlak. Už v předfinální fázi ovšem byli nepřesní. Slezané naopak mohli v 77. minutě pojistit nečekané vedení při brejku čtyři na dva, ale Štepanovský nedostal Kalabiškův oblouček do prázdné branky.

Tato nevyužitá šance je pak přišla draho. Na konci 82. minuty totiž zatlačil Da Silva na bránícího Dreksu, gólmanu Le Giangovi vypadl míč a Pulkrab z otočky srovnal. Potvrdil tak pozici dosud jediného jarního střelce domácích a odvrátil hrozbu teprve druhé porážky Slovanu v posledních 22 ligových zápasech na stadionu U Nisy.

19. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - MFK Karviná 2:2 (0:1)

Branky: 54. a 82. Pulkrab - 31. Wágner, 56. Weber. Rozhodčí: Hrubeš - Boček, Flimmel. ŽK: Oscar, Potočný, Breite - Štěpanovský, Hošek, Čolič. Diváci: 2446.  

Liberec: Hladký - Coufal, Köstl, Kačaraba, Kerbr - Breite (67. Da Silva), Folprecht - Oscar (60. Bartl), Bosančič, Potočný (60. Wiesner) - Pulkrab. Trenér: Holoubek.

Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Weber (71. Lingr), Panák - Štepanovský (78. Letič), Budínský (90. Šulek), Kalabiška - Wágner. Trenér: Mucha.

David Holoubek (trenér Liberce): "První poločas jsme hráli možná trochu pomaleji, než jsme chtěli, přesto jsme měli dvě tři brankové příležitosti. Kdybychom dali branku, měli bychom zápas pod kontrolou. Průběh utkání pak byl hodně hektický. Bylo to zajímavé pro fanoušky, ale pro nás trenéry to byly nervy. My dáme branku a jak jsme už mysleli na výhru, tak jsme přepnuli do ultra ofenzivního módu. A udělali jsme tam dorostenecké chyby. Ta branka na 1:2 nás mrzí. Vzhledem k průběhu zápasu bychom asi měli být s bodem spokojeni, ale my nejsme, chtěli jsme vyhrát. Jsme z toho smutní. Mám velice dobrý pocit z toho, jakým způsobem jsme zápas dohrávali, jak to kluci chtěli otočit. Co mě trochu mrzí, že se fotbal hraje na terénech, které k tomu nejsou přizpůsobené. Je obrovská zima, trávník je zmrzlý a nedá se úplně dobře kombinovat. To nahrává týmům, které hrají o záchranu a hrají jednodušší fotbal."

Josef Mucha (trenér Karviné): "V prvním poločase nás Liberec přehrával a přežili jsme dvě velké šance. Sami jsme v prvním poločase měli dvě, jednu jsme proměnili a při druhé Tomáš Wágner těsně minul. První poločas nebyl optimální, ale zvládli jsme to až nad očekávání dobře. Druhý poločas jsme se možná trošku víc dostali do hry, ale v přechodové fázi jsme udělali spoustu chyb. Potom jsme inkasovali ze standardky. Tomu se nedalo zabránit, protože to byl tečovaný míč. Pak jsme dali gól na 2:1 a dokonce jsme měli velkou šanci dát třetí, který by utkání asi úplně rozhodl. Ale závěrečných deset až patnáct minut byl Liberec aktivní a zaslouženě vyrovnal. My jsme se pak báli o výsledek. S bodem jsme ale nadmíru spokojeni, je to pro nás velký plusový zisk."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články