Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Srbský obránce Dukly Ostojič: Od tenisu až do Crvene zvezdy

Před letošní sezonou se Ivan Ostojič stal novou posilou defenzivy pražské Dukly. Srbský obránce nastartoval kariéru na Slovensku, kde prožil sedm ročníků. Teď však nastupuje v české lize a současné angažmá si velmi chválí, zároveň ale doufá, že by nemuselo být jeho posledním. 

Když byl Ivan Ostojič malý, nebyl fotbal jeho první volbou. Obránce fotbalové Dukly si přál být tenistou, bílý sport ho však brzy omrzel. Jednou si šel jen tak ze srandy zakopat s míčem s kamarádem a tenhle moment se mu stal osudným.

"Kamarád říkal, že má za půl hodiny trénink a zeptal se mě, jestli nechci jít s ním. Přišel jsem za trenérem a zeptal jsem se ho, jestli můžu trénovat a on mi říkal, že jasně že můžu. Tak jsem se ptal, kdy mám přijít a on mi říká, můžeš začít už teď," vypráví Ostojič. A tak tedy začala kariéra srbského fotbalisty hájícího barvy pražské Dukly.

V rodném Pančevu se dostal do výběrového klubu a přes provinční tým Radnik Stari Tamis se probil až do třetiligového mužstva Padiny. Ani tehdy však Ostojiče nenapadlo, že by si mohl fotbalem vydělávat. V Srbsku mají finanční potíže i kluby z nejvyšší soutěže, a tak byl pro mladého Ivana tehdy fotbal jen zábavou. Pak ovšem, jak blesk z čistého nebe, přišla nabídka ze Slovenska.   

"Odehrál jsem zápas v třetí lize za Dolinu a volal mi manažer, jestli chci jít druhý den na zkoušku na Slovensko. Jasně, že jsem souhlasil. Jel jsem tam ve čtvrtek a v sobotu už jsme měli nějaký přípravný zápas. Byli se mnou spokojení, tak jsem podepsal smlouvu," raduje se Ostojič, který se tak ve dvaceti letech stal hráčem Košic.

Na Slovensku strávil Ostojič sedm sezon a následně prožil krátkou kyperskou epizodu, kde nastupoval za Karmiotissu. V červenci 2017 zamířil do pražské Dukly. "Pokud porovnám kluby, kterými jsem prošel, tohle je nejlepší prostředí co se týká kvality fotbalu, práce a všeho," libuje si srbský obránce. Tajně však doufá, že Dukla by nemusela být jeho konečná a na závěr kariéry by si mohl zahrát v klubu svého srdce. "Je to takový můj sen, že na konci kariéry bych si zahrál za Crvenou zvezdu Bělehrad."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články